Έξαλλοι οι στρατιωτικοί με την κυβέρνηση!- τι λένε σε ανακοινωση

Πασιφανώς άδικη χαρακτηρίζουν την απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει τους στρατιωτικούς από την χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 600 ευρώ που χορηγήθηκε στους αστυνομικούς και τους λιμενικούς λόγω της συμμετοχής τους στην ταχεία αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

Η χορήγηση της παροχής έγινε με την ταυτόχρονη εξαίρεση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που απασχολείται ως επί τω πλείστον με αυτήν την αποστολή, παρά τις δεσμεύσεις περί του αντιθέτου δια στόματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) προσφεύγει ενώπιον των αρμόδιων διοικητικών δικαστηρίων προκειμένου να διεκδικήσει τη συγκεκριμένη οικονομική παροχή, για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση των εκπροσώπων των στρατιωτικών:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, πιστή στις δεσμεύσεις της, για τη συνεχή Μέριμνα και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των στρατιωτικών, αντιστεκόμενη στη συνήθη τακτική της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών περί εξαίρεσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων από πλήθος παροχών που έχουν χορηγηθεί σε άλλες εργασιακές ομάδες, είναι υποχρεωμένη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποδείξει το αυτονόητο.

Ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας αποτελούν θεσμό υπεράσπισης των συνόρων μας.
Αφορμή για τα ανωτέρω, αποτελεί η πασιφανώς άδικη εξαίρεσή μας από την χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους εξακοσίων (600,00)€, που ορθώς χορηγήθηκε στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ και Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ με το Άρθρο 123 του Ν.5003/2022, λόγω της συμμετοχής τους στην ταχεία αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών του αναφερόμενου έτους.

Η χορήγηση της παροχής αυτής, έγινε με την ταυτόχρονη εξαίρεση του προσωπικού των ΕΔ, που απασχολείται αποκλειστικά επί αυτής της αποστολής, παρά τις δεσμεύσεις περί του αντιθέτου δια στόματος του ίδιου του κ. Πρωθυπουργού.

Κατόπιν αυτών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, είναι υποχρεωμένη να προσφύγει ενώπιον των αρμόδιων Διοικητικών Δικαστηρίων προκειμένου να διεκδικήσει τη συγκεκριμένη οικονομική παροχή, για όλα τα στελέχη των Ε.Δ. Τέτοιου είδους τακτικές υποβάθμισης του επιχειρησιακού μας έργου, αφήνουν έκθετη την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και δεν μας δίνουν άλλη επιλογή. Η διεκδίκηση της αξιοπρέπειάς μας μέσω της δικαστικής οδού αποτελεί πλέον μονόδρομο.

Ως Ομοσπονδία θεωρούμε χρέος μας να αναγνωριστεί ηθικά και οικονομικά, η συνεχής προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων προς την Πατρίδα, αντιμετωπίζοντας τους Έλληνες Στρατιωτικούς, ισότιμα με τους άλλους εργαζομένους».