Ψευδεπίγραφα διλλήματα Μητσοτάκη από την Αργολίδα

Με σκληρές κουβέντες κατά της αντιπολίτευσης και υποσχέσεις για την επόμενη τετραετία, εάν εκλεγεί, η επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Ναύπλιο και Μυκήνες από όπου επανέλαβε την βεβαιότητά του στους ψηφοφόρους για ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία.

«Γιατί πολύ απλά σήμερα υπάρχει μόνο μία αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης: Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για αυτοδύναμη Ελλάδα, με αυτοδύναμη Ν.Δ. Όλες οι υπόλοιπες προτάσεις που ακούω χάνονται στους διαδρόμους υπόγειων συναλλαγών, φαντασιώσεων περί προοδευτικών διακυβερνήσεων, “κυβέρνησης ηττημένων”» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ώρα που εμμένει ότι δεν επιδιώκει τη «σύγκρουση και την τοξικότητα».

Σε αυτό το σημείο τόνισε ότι δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασαν χθες να πουν ότι «βεβαίως και δεύτεροι να είμαστε, ηττημένοι δηλαδή, θα προσπαθήσουμε, αν βγαίνουν τα κουκιά, να κάνουμε κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και με το ΜέΡΑ25» για να προσθέσει ότι «όταν ο ίδιος ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης λέει ότι αυτό αποκλείεται να γίνει, σας το λέω, δεν πιστεύω ούτε μία λέξη από αυτά τα οποία λέει ο κ. Τσίπρας».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της δεξιάς παράταξης ισχυρίστηκε προκλητικά ότι «εάν τα κουκιά βγαίνουν, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα επιχειρήσει μια τέτοιου είδους “πολιτική τερατογένεση”, παρακάμπτοντας το πρώτο κόμμα και προσπαθώντας να σχηματίσει μία κυβέρνηση, προσέξτε τώρα, με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, υπουργό Οικονομικών πάλι τον Βαρουφάκη, ενδεχομένως κυβερνητικό εκπρόσωπο τον Αντώναρο. Δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να δούμε».

Και απεύθυνε έκκληση να… «αποτρέψουμε αυτό το ενδεχόμενο με το να είναι ισχυρή η Νέα Δημοκρατία στην πρώτη κάλπη της 21ης Μαΐου και αυτό θα πετύχουμε. Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε, αυτό το οποίο άκουσα, να νοικοκυρέψουμε κι άλλο τη χώρα. Βάλαμε σε τάξη πολλά ζητήματα αυτή την τετραετία».

Για ακόμα μία φορά ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε μια ειδυλλιακή εικόνα για τη θητεία του κόμματός του λέγοντας ανερυθρίαστα τα εξής: «Αντιμετωπίσαμε πρωτοφανείς προκλήσεις: πανδημίες, μεταναστευτικές κρίσεις, έναν επιθετικό γείτονα, ένα πόλεμο στην Ουκρανία, μία παγκόσμια κρίση ακρίβειας. Στηρίξαμε τους πολίτες και ειδικά τους πιο αδύναμους και μπορέσαμε και το κάναμε επειδή ακριβώς η οικονομία αναπτυσσόταν γρήγορα, δημιουργούσαμε πλεόνασμα ανάπτυξης, το οποίο επιστρέφαμε στους πολίτες με τρόπο πάντα δίκαιο.

Διότι δε θέλω να ξεχνάτε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη λαϊκή παράταξη της χώρας και ως λαϊκή παράταξη οφείλει να στηρίζει όλους τους συμπολίτες μας, πρωτίστως τους πιο αδύναμους συμπολίτες. Και το κάναμε πράξη, γιατί αυτό σημαίνει πραγματική κοινωνική, προοδευτική πολιτική».

Ως εκ τούτου, σύμφωνα πάντα, με τον πρωθυπουργό, «το δίλημμα των εκλογών είναι πολύ σαφές: Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Θα συνεχίσουμε σε μια εποχή όπου θα στηρίζουμε το διαθέσιμο εισόδημα, θα αυξάνουμε τους μισθούς, θα μειώνουμε τους φόρους ή θα γυρίσουμε σε μια εποχή όπου θα τσακίσουμε πάλι στη φορολογία τους αγρότες, τη μεσαία τάξη; Θα συνεχίσουμε σε μια πορεία μιας Ελλάδας ισχυρής, η οποία προστατεύει τα σύνορά της ή θα γυρίσουμε στις εποχές των ανοιχτών συνόρων και “της θάλασσας η οποία δεν έχει καν σύνορα”;

»Θα συνεχίσουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στην Ευρώπη; Μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση η οποία να μπορεί να διεκδικεί και να υποστηρίζει τα εθνικά της συμφέροντα ή θα προσερχόμαστε πάντα στην Ευρώπη ως επαίτες για να διαπραγματευόμαστε προγράμματα στήριξης στα οποία -ακούστε το αυτό, φίλες και φίλοι, νομίζω έχει την ξεχωριστή του σημασία».

Μάλιστα, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «εάν ο κ. Τσίπρας κέρδιζε ποτέ τις εκλογές, που δεν θα γίνει, αλλά αν τις κέρδιζε τις εκλογές και επιχειρούσε να εφαρμόσει το οικονομικό πρόγραμμα το οποίο έχει εξαγγείλει, η χώρα θα χρεοκοπούσε εντός ενός μήνα. Θα ξαναγυρνούσαμε πίσω στα μνημόνια, σε εποχές τις οποίες έχουμε αφήσουμε πίσω οριστικά. Του λέμε, “όχι ευχαριστώ, δεν θα πάρουμε».

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του οδικού άξονα, που θα συνδέσει το δίκτυο της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7 «Μορέας», ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης τα εξής: «Θέλουμε να μιλάμε για τον απολογισμό του έργου μας, διότι αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο αξιοπιστίας για να μας πιστέψουν οι πολίτες ότι και αυτά τα οποία θα σας πούμε ότι θα κάνουμε την επόμενη τετραετία, όντως θα τα υλοποιήσουμε».

Παράλληλα, ζήτησε για ακόμα μια φορά από τους πολίτες να συγκρίνουν τα δύο μεγάλα κόμματα. «Κρατήσαμε το σκάφος της χώρας σταθερό και ασφαλές εν μέσω πρωτοφανών κρίσεων. Και ταυτόχρονα υλοποιήσαμε όλους τους κεντρικούς πυλώνες του προεκλογικού μας προγράμματος. Και συγκρίνετε αυτή την πορεία αυτής της τετραετίας σε σχέση με το τι είχε γίνει την προηγούμενη τετραετία. Με τις υποσχέσεις περί σκισίματος των μνημονίων που οδήγησαν σε τρίτο μνημόνιο, με την επέλαση των φόρων, με την διάλυση της μεσαίας τάξης», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφέρθηκε στην αυριανή επίσημη προκήρυξη της εκλογικής περιόδου. «Τα στελέχη μας να μιλήσουν για το έργο μας και βέβαια να παρουσιάσουν και το πρόγραμμά μας για την επόμενη τετραετία, για το πώς θα συνεχίσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, για το πώς θα αυξήσουμε τους μισθούς και τα εισοδήματα για όλες τις Ελληνίδες, για όλους τους Έλληνες, για το πώς θα επενδύσουμε στην υγεία μας, η οποία χρειάζεται μία δραστική παρέμβαση έτσι ώστε το Εθνικό Σύστημα Υγείας να γίνει αντάξιο των προσδοκιών σας. Το πώς θα στηρίξουμε ακόμα παραπάνω τον πρωτογενή τομέα. Το πώς θα κάνουμε πράξη την περιφερειακή ανάπτυξη» είπε μεταξύ άλλων.