spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαυπλιο| Στο Σύλλογο Καρκινοπαθών ο Τ. Παπαιωάννου

Ναυπλιο| Στο Σύλλογο Καρκινοπαθών ο Τ. Παπαιωάννου

Ο υπ. Βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Τάκης Παπαιωάννου βρέθηκε χθές το απόγευμα στα εγκαίνια του νέου γραφείου του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Αργολίδας “Η Αλληλεγγύη” στο Ναύπλιο.

Το αποτύπωμα του ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. στην Αργολίδα είναι ιδιαίτερα έντονο τα 30 χρόνια λειτουργίας του.

Συνομιλώντας με τα μέλη του Συλλόγου και την πρόεδρο κ. Ηλιάδου, ο Τάκης Παπαϊωάννου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με καρκίνο στην περιοχή.

Ο Σύλλογος αποτελεί το πρώτο και σε πολλές περιπτώσεις το μοναδικό αποκούμπι αλληλεγγύης, πληροφόρησης και φροντίδας στην Αργολίδα, για τους συνανθρώπους μας που διαγιγνώσκονται με καρκίνο και δίνουν στη συνέχεια την μάχη με τη νόσο.

Ειδικά για την Αργολίδα, πάγιο αίτημα των καρκινοπαθών είναι η σύσταση μιας πρωτοβάθμιας ογκολογικής κλινικής εντός του τοπικού νοσοκομείου, όπου θα μπορούν να λαμβάνουν τις χημειοθεραπείες τους. Οι ίδιοι οι ασθενείς και οι οικογένειές τους, βιώνουν τεράστια ταλαιπωρία αλλά και δυσβάσταχτη οικονομικη επιβάρυνση, μετακινούμενοι σε νοσοκομεία της Αθήνας σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα.

Προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας έστω υποτυπώδους κλινικής στο τοπικό νοσοκομείο, που όμως θα κάνει αισθητή τη διαφορά στη καθημερινότητά των ασθενών, είναι είναι η πρόσληψη ογκολόγου, η πρόσληψη εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού και η εύρεση ενός μικρού χώρου είτε στο χώρο του νοσοκομείου Αργούς είτε στου Ναυπλίου.

Σε περιόδους όπου το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η δημόσια κοινωνική πρόνοια υποβαθμίζονται συστηματικά προς όφελος των ιδιωτών παρόχων υγείας, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αποτελούν νησίδες ελπίδας και μπαλώνουν μέσα από τη δράση τους τα κενά που το κράτος θα όφειλε να συμπληρώσει.

Ελπίζω ειλικρινά η δράση του συλλόγου να συνεχιστεί με την ίδια διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης, τουλάχιστον μέχρις ότου τα ελπιδοφόρα μηνύματα από την όχθη της ιατρικής επιστήμης επιβεβαιώσουν πως ο καρκίνος νικήθηκε οριστικά και μετετράπη σε μια χρόνια νόσο που δεν απειλεί τη ζωή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων