spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο| Λίθοι, πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμένα

Ναύπλιο| Λίθοι, πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμένα

Μόνο με τη γνωστή φράση του Σωκράτη θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει την πολυδιαφημισμένη υλοποίηση του έργου υδροδότησης Ιρίων – Δρεπάνου.
Ο ορισμός της κακοτεχνίας, όπως άλλωστε είναι το σύνολο της δημαρχιακής θητεία Κωστούρου.
Μια ατυχής κακοτεχνία για τον τόπο.
Εκσκαφές οδοστρωμάτων χωρίς την παραμικρή σήμανση, ελλιπέστατη αποκατάσταση της προτέρας κατάστασης με προφανείς κινδύνους στην κυκλοφορία των οδών (προστατευτικές μπάρες), κατασκευαστικές εργασίες μέσα σε ρέματα (αλήθεια, από ποιον φορέα εγκρίθηκαν οι επεμβάσεις εντός των ρεμάτων), επιφανειακές επιχώσεις του κεντρικού σωλήνα υδροδότησης χωρίς να τηρούνται τα προβλεπόμενα στις Πρότυπες Εθνικές Τεχνικές Προδιαγραφές, συνθέτουν ένα σκηνικό πλήρους ασυδοσίας εργολάβου και επιβλέπουσας αρχής.
Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στα «πανηγύρια» της δημοτικής αρχής για τα έργα που υλοποιεί στο δήμο μας. Παραλείπει βέβαια να αναφέρει ο κ. Δήμαρχος ότι όλα τα έργα που υλοποιούνται, χρηματοδοτούνται μέσω δικαιουμένων ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων.
Και αυτό γιατί κατά την δημοτική αρχή, ο προϋπολογισμός του δήμου (50.000.000+ ετησίως) «δεν επαρκεί» να χρηματοδοτήσει μεγάλα έργα, καθώς καταναλώνεται σε απευθείας αναθέσεις που καταλήγουν σε εργολαβίες και υπεργολαβίες «εκλεκτών».
Υγ.: Επ’ ευκαιρίας, θεωρούμε δεδομένο ότι για κάθε απευθείας ανάθεση έργου τηρείται εγκεκριμένο συμφωνητικό υπεργολαβίας, έτσι δεν είναι;
Δημήτρης Ορφανός
Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων