spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ"Ανάπλι Εμπρός"| Τελικά μάλλον και ο ουρανός έχει ταβάνι

“Ανάπλι Εμπρός”| Τελικά μάλλον και ο ουρανός έχει ταβάνι

Ανακοίνωση της παράταξης “Ανάπλι εμπρός!” για το ΓΠΣ Ναυπλίου: “Μία ακόμα δικαίωση για εμάς”

Τελικά μάλλον και ο ουρανός έχει ταβάνι. Η πολιτική αλαζονεία στον Δήμο μας έχει φθάσει στα ύψη (ζενίθ). Δεν πάει παραπάνω.

Μα να πανηγυρίζουν διότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Ναυπλίου εγκρίθηκε μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια; Το 2003 ξεκίνησε. Αλλά και πριν τριάντα τρία χρόνια δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η επέκταση του σχεδίου πόλεως Ναυπλίου. Άνθρωποι ήλθαν και παρήλθαν αναμένοντας επί δεκαετίες την υλοποίηση των σχεδιασμών.

Γινόταν διαφορετικά; Και βεβαίως γινόταν. Τρανό παράδειγμα ότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Αργους που ξεκίνησε την ίδια εποχή με εμάς, εγκρίθηκε, με μια καθυστέρηση και αυτό, τον Ιούλιο του 2010. Πριν δεκατρία ολόκληρα χρόνια!!!! Ακριβώς τα 13 χρόνια αντιδημαρχίας και δημαρχίας Κωστούρου. Ξαναλέμε ότι είναι απίστευτη η πολιτική αλαζονεία να πανηγυρίζουν για την πολιτική ανικανότητά τους. Σημειώνουμε και τονίζουμε ότι τα τρία Πολεοδομικά Σχέδια των τέως Δήμων Ασίνης, Μιδέας και Τίρυνθας είναι παγωμένα. Αλλά για αυτά κουβέντα Ας το αντιληφθούν αυτό οι δημότες όλων των χωριών του Δήμου μας

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο είναι το πολυεργαλείο για την ανάπτυξη ενός Δήμου. Είναι ο οδικός χάρτης για τα πάντα.

Στις επόμενες μέρες θα τα εξηγήσουμε όλα για το πως ένα ΓΠΣ μπορεί να επηρεάσει τον κάθε δημότη. Θα υπενθυμίσουμε το τι λέγαμε ως ενεργοί πολίτες πριν τόσα χρόνια. Ποιές προτάσεις μας εισακούστηκαν και ποιές όχι. Το ποιοί τελικά είχαν υποβάλει προτάσεις και ποιοί σιωπούσαν

Στην σημερινή μας ανακοίνωση θα επικεντρώσουμε σε ένα μόνον που μας κάνει εξαιρετικά ευτυχείς.

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ναυπλίου, που εγκρίθηκε χωροθετηθεί τον Πολιτιστικό Πολυχώρο, ακριβώς εκεί που εμείς παλεύουμε. Ακριβώς στο σημείο που χίλιοι πολίτες με υπογραφές τους έχουν ζητήσει. Στην Παραλιακή Ναυπλίου Νέας Κίου, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Αναστασίου.

Πλέον είναι δεδομένο ότι η αγοραία αξία του μεγάλου αυτού χώρου για το ΤΑΙΠΕΔ είναι μηδενική αφού μόνον για πολιτιστικό πολυχώρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Η αξία του για την κοινωνία τεράστια, η αξία πώλησης του μηδενική. Τέρμα η οικοπεδοποίηση. Μεγάλη ευτυχία!!!! Τεράστια δικαίωση για όλη την κοινωνία!!!! Οι αγώνες μας με σύμμαχο τους ενεργούς πολίτες δικαιώθηκαν, παρά τα τεράστια προσκόμματα που αντιμετωπίσαμε. Μέχρι και ότι παρασύρθηκαν οι δημότες που ονειρεύτηκαν εκεί τον Πολιτιστικό Πολυχώρο, είχε πει ο Δήμαρχος!!!!

Η δυναμική δημοτική αρχή του αύριο θα αναγκάσει το ΤΑΙΠΕΔ να επιστρέψει τον χώρο στην κοινωνία (Σημειωτέον ότι τμήμα του ακινήτου αυτού ήδη έχει πληρωθεί με χρήματα των δημοτών!!!)

Όλη αυτή η άρνηση του Δημάρχου μπροστά στο σπουδαίο αίτημα πέφτει πλέον στο κενό. Μόνον εκεί μπορεί να χωροθετηθεί ένας σπουδαίος και εμβληματικός Πολιτιστικός Πολυχώρος. Όλα αυτά για ένα μίζερο Πολιτιστικό Κέντρο σε μια αστική γειτονιά που σχεδίαζε ο Δήμαρχος, μόνο και μόνο για να μην υλοποιηθούν αυτά που το “Ανάπλι εμπρός!” μαζί με την κοινωνία οραματιζόταν, πέφτουν στο απόλυτο κενό.

Το Ανάπλι βλέπει μπροστά. Οραματίζεται.

Την υλοποίηση των πολύ μεγάλων που προβλέπονται στο ΓΠΣ αναγκαστικά θα την προχωρήσουν τα δυναμικά κομμάτια της κοινωνίας. Όχι αυτοί που έκαναν είκοσι χρόνια για να εγκριθεί το ΓΠΣ Ναυπλίου. Εκτός και αν οι πολίτες επιλέξουν νέες καθυστερήσεις δεκαετιών. Αλλά ΔΕΝ……

Ανάπλι εμπρός!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων