Οριστικό| Στις 21 Μαΐου οι εθνικές εκλογές- τι είπε ο Μητσοτάκης στο υπουργικό

Τη διενέργεια των εκλογών της απλής αναλογικής στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Η χώρα χρειάζεται καθαρό ορίζοντα. Οι εκλογές θα γίνουν στην λήξη της τετραετίας την Κυριακή 21 Μαΐου. Και η δεύτερη αναμέτρησή αν χρειαστεί θα γίνει αρχές Ιουλίου», είπε και πρόσθεσε:

«Τονίζω την αλήθεια του δημόσιου λόγου που απαντά στο δηλητήριο των πολιτικών μας αντιπάλων. Παράλληλα, έχουμε ένα συνεχές χρέος να αποκαλύπτουμε την παγίδα ακυβερνησίας της απλής αναλογικής εξηγώντας ότι η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει.

Γι’ αυτό και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό», είπε ο κ. Μητσοτάκης, με νέες αιχμές προς τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος βάζει ως όρο για να συμμετέχει το κόμμα του σε κυβέρνηση συνεργασίας να μην είναι πρωθυπουργός ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε ο κ. Τσίπρας, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζει ποιος θα μπορούσε να είναι.