spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟρφανός| Όταν η ανικανότητα γίνεται τρόπος άσκησης δημόσιας εξουσίας…

Ορφανός| Όταν η ανικανότητα γίνεται τρόπος άσκησης δημόσιας εξουσίας…

Ήταν αρχές Φεβρουαρίου όταν το Δημοτικό Συμβούλιο ελάμβανε την υπ’ αριθμ. 13/2023 απόφαση για τον αποκλεισμό τμήματος οδού Μπουμπουλίνας – Σέκερη στο Τολό για χρονικό διάστημα από 03-02-2023 έως 22-04-2023, λόγω εργασιών στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΥΣΤΑΔΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ, ΠΑΡΚΩΝΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ». Ακόμα και ο πλέον νοσηρός εγκέφαλος δεν θα μπορούσε να φανταστεί το χάος που θα επακολουθούσε, λόγω της αποδεδειγμένης πλέον ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής Κωστούρου να υποδείξει στον εργολάβο, ως Διευθύνουσα/Επιβλέπουσα Υπηρεσία κατά τους ορισμούς του Ν. 4412/2016, τον τρόπο υλοποίησης του έργου.

Δεν θα υπεισέλθουμε στο τεχνικό σκέλος της υλοποίησης -θα ασχοληθούν άλλοι αρμοδιότεροι ημών και υμών- αλλά δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε την εξωφρενική επιλογή του να κλείσει όλη η κεντρική οδός και σήμερα να έχει μετατραπεί σε έναν ατελείωτο χωματόδρομο, αντί της τμηματικής υλοποίησης. Δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε ότι το Πάσχα θα βρει το Τολό σε αυτή την απαράδεκτη και ντροπιαστική κατάσταση, βουτηγμένο στις λάσπες και στην αδιανόητη ασυνεννοησία των δημοτικών υπηρεσιών και -ενδεχομένως- η ίδια κατάσταση να συνεχίζει να δυσφημεί το Τολό και κατά την έναρξη και τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Και τέλος δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε ότι πλέον είναι δυσδιάκριτο το όριο μεταξύ ανικανότητας και γελοιότητας. Τη στιγμή μάλιστα που τη γελοιότητα αυτή, την χρηματοδοτεί ακριβά ο φορολογούμενος δημότης.

Δημήτρης Ορφανός
Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων