Τι καταγγέλλει η ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ για το δίκτυο ύδρευσης

Πρέπει να διαβάσετε

Ένα απρόσμενο γεγονός, που αφορά την υδροδότηση των κατοικιών, έχει αναστατώσει κατοίκους της Αγίας Τριάδας. Μια βλάβη κατά τη διάρκεια των έργων, που γίνονται το τελευταίο διάστημα, αποκάλυψε ότι ο παλαιός αγωγός ύδρευσης από αμιαντοσωλήνα είναι ακόμη σε χρήση και μάλιστα το νερό του παλαιού αγωγού αναμιγνύεται με το νέο δίκτυο! Η διαπίστωση αυτή, έχει τρομοκρατήσει πολλούς από τους κατοίκους, οι οποίοι αναρωτιούνται γιατί δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για τη λειτουργία του παλαιού δικτύου ύδρευσης από αμιαντοσωλήνες, ενώ οι διαβεβαιώσεις για πεντακάθαρο νερό και ασφαλές δίκτυο διαδέχονταν η μία την άλλη.

Η «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» θεωρεί υποχρέωση της δημοτικής αρχής και του φορέα διαχείρισης της ύδρευσης (ΔΕΥΑΝ) την άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση των δημοτών σχετικά με τη λειτουργία παλαιού δικτύου ύδρευσης από αμιαντοσωλήνες, τόσο στην Αγία Τριάδα όσο και σε όλη την έκταση του Δήμου Ναυπλιέων.

Στη «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» θεωρούμε πως άμεση προτεραιότητα πρέπει να αποτελέσει η αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης, από αμιαντοσωλήνες, σε όλο το Δήμο Ναυπλιέων, ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, απ’ τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη χρήση του αμίαντου. Γνώμονας πρέπει να είναι πάντα η συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία, η οποία και απαγορεύει τη χρήση του αμιάντου, αλλά και η υποχρέωση του φορέα διαχείρισης (ΔΕΥΑΝ) να παρέχει, στους δημότες, πόσιμο νερό, που να πληροί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία επιβάλλουν οι κείμενες διατάξεις.

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ

Πορεία για το μέλλον

Τελευταία νέα

Ναύπλιο| Καταργούνται Οριστικά ΔΟΠΠΑΤ και ΔΟΚΟΙΠΑΝ

Προς οριστική κατάργηση ΔΟΠΠΑΤ και ΔΟΚΟΙΠΑΝ σύμφωνα με τον νέο νόμο. Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτή υπουργός Εσωτερικών κ. Λιβάνιος κατά...

Περισσότερα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο