spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΓ.Γαβρήλος για κατώτατο μισθό| Οι απώλειες των εργαζομένων δεν καλύπτονται

Γ.Γαβρήλος για κατώτατο μισθό| Οι απώλειες των εργαζομένων δεν καλύπτονται

Μόνο 650 χλ εργαζόμενοι θα δουν αύξηση στο μισθό τους και αυτή η αύξηση δεν μπορεί να καλύψει τις πληθωριστικές απώλειες τους. Οι εργαζόμενοι που καλύπτονται με κάποια συλλογική σύμβαση, όπως και οι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν έχουν να λαμβάνουν καμία αύξηση, καίτοι η ακρίβεια κατατρώγει το μηνιαίο εισόδημά τους. Το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, φθάνει το 9,4% και θα διαμορφωθεί από την 1η Απριλίου στα 780 ευρώ μικτά.

Η αύξηση του ονομαστικού κατώτατου μισθού σε ύψος χαμηλότερο του κατωφλιού φτώχειας είναι επιλογή φτωχοποίησης των μισθωτών που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό. Η χώρα μας βρίσκεται στην 13η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ύψος κατώτατου μισθού και τελευταία από τις χώρες της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης.

Η αξία των κατώτατων μισθών έχει μειωθεί έως και 19% λόγω της ακρίβειας. Η προτεινόμενη αύξηση είναι παντελώς ανεπαρκής, για να καλύψει την απώλεια εισοδημάτων, που έχουν οι εργαζόμενοι λόγω της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού όμως, δεν σημαίνει ότι, θα αυξηθούν και οι μισθοί των υπολοίπων εργαζομένων, κυρίως λόγω της κατάρρευσης του συστήματος των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Σήμερα είναι αναγκαία η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ με την αναγκαία ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή, η στήριξη συνολικά των μισθών των εργαζομένων και η κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτή είναι η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ!

Ας μην υποτιμά ο κ. Μητσοτάκης τη νοημοσύνη των εργαζομένων, που βιώνουν με δραματικό τρόπο τις συνέπειες των κυβερνητικών πολιτικών και γνωρίζουν ότι σήμερα η μόνη λύση είναι η πολιτική αλλαγή!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων