spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔ. Καμπόσος| Οι μετακινήσεις αποκτούν βιώσιμο πρόσημο στο Δήμο Άργους

Δ. Καμπόσος| Οι μετακινήσεις αποκτούν βιώσιμο πρόσημο στο Δήμο Άργους

Την Δευτέρα 13 Μαρτίου εγκρίθηκε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου μας από το Δημοτικό Συμβούλιο από όλους τους δημοτικούς συμβούλους με μία μόλις λευκή ψήφο.

Το Δ.Σ. ενημέρωσε για την σημασία εφαρμογής του ΣΒΑΚ ο κ. Θάνος Βλαστός, Oμότιμος καθηγητής ΕΜΠ, συγκοινωνιολόγος, πολεοδόμος σε μια άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση.
Ο χάρτης των μετακινήσεων στο Δήμο μας αλλάζει σελίδα και προάγεται πλέον με προγραμματισμό και στρατηγικό σχέδιο ο άνθρωπος και η ασφαλής μετακίνησή του με σεβασμό στο περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία.

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αποτελεί στρατηγικό σχέδιο για την αναβάθμιση του συστήματος μετακινήσεων και μεταφορών στην πόλη και στους οικισμούς, το οποίο έχει στο επίκεντρό του την προώθηση και διάδοση μορφών μετακίνησης που εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών, των επιχειρήσεων και των επισκεπτών, ενώ παράλληλα ευθυγραμμίζεται με τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές απαιτήσεις της αειφόρου ανάπτυξης.

Στόχος του Σ.Β.Α.Κ. είναι να γίνουν οι πόλεις περισσότερο βιώσιμες, σύγχρονες και ανθρώπινες. Να περιοριστεί η αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου, να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η παράνομη στάθμευση, να αμβλυνθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Το ΣΒΑΚ του δήμου μας στοχεύει στην ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, τη δημοτική συγκοινωνία, το ποδήλατο και την Ηλεκτροκίνηση ενώ παράλληλα θα διασφαλίζεται η προτεραιότητα στους πεζούς, τα παιδιά και τα ΑμΕΑ, με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, την κατασκευή πεζοδρόμων, δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και ποδηλατοδρόμων.

Σημειώνεται ακόμα ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός του ΣΒΑΚ αποτελεί και βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο καθώς για να προχωρήσουν οι χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ, κοινοτικών και άλλων κονδυλίων, βασική προϋπόθεση αποτελεί η διαμόρφωση του ΣΒΑΚ., ενώ τα όποια έργα γίνονται στον δήμο προϋποθέτουν τη συμφωνία τους με αυτό.

Για την ανάπτυξή του συνεργάστηκαν και έγιναν διαβουλεύσεις με στελέχη του δήμου φορείς και συλλογικότητες.
.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων