spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΠελοπόννησος| Στηρίζουν τις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη οι έμποροι

Πελοπόννησος| Στηρίζουν τις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη οι έμποροι

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΕ, σε έκτακτη συνεδρίασή του, σήμερα, αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι:
Εκφράζει τον αποτροπιασμό του συνόλου των μελών του για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή 57 ανθρώπων, κυρίως νέων, που είναι όλοι τους μέλη της οικογένειάς μας. Το βάρος για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας είναι δυσβάσταχτο και οι αντιδράσεις απολύτως κατανοητές.
Όλοι οι Έλληνες και ιδιαίτερα ο επιχειρηματικός κόσμος, βρίσκονται να παλεύουν άνισα με ένα κράτος, που ποτέ δεν μπόρεσε να γίνει σύγχρονο και φιλικό προς τον πολίτη, τον εργαζόμενο και ιδίως τον επιχειρηματία.
Σήμερα είναι οι 57 νεκροί των Τεμπών και η πλήρης διακοπή της λειτουργίας ενός από τα βασικά μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς, του τραίνου. Χθες ήταν οι 102 νεκροί στο Μάτι και η ολική καταστροφή τόσων και τόσων περιουσιών και πρασίνου.
Κάθε μέρα ο κρατικός μηχανισμός βασανίζει τους πολίτες και τους επιχειρηματίες, βάζοντάς τους εμπόδια στις προσπάθειές τους και δημιουργώντας προϋποθέσεις για κακοδιαχείριση, ρεμούλες και κάθε λογής υπόγειες διαδρομές. Είναι τόσο έντονο το πρόβλημα, που δυστυχώς καταλήγει ακόμα και στο ακραίο να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές.
Αυτή η κατάσταση είναι αδύνατο να συνεχιστεί. Πρέπει το απόστημα να σπάσει και η ευθύνη ανήκει σε όλους μας. Κυρίως όμως η ευθύνη ανήκει στην πολιτική εξουσία, η οποία είναι υποχρεωμένη να σταματήσει πια να χρησιμοποιεί το κράτος και το προσωπικό του ως τσιφλίκι της και να το εκμεταλλεύεται για πολιτικό όφελος. Πρέπει να αποβληθεί το σάπιο, το παλιό, το ψεύτικο από όλους τους χώρους πολιτικής Διοίκησης, από όλους τους χώρους εκπροσώπησης.
Χρειαζόμαστε έναν ευρύτερο Δημόσιο τομέα αρωγό της ανάπτυξης που επιδιώκει ο ιδιωτικός τομέας. Χρειαζόμαστε άξιους ανθρώπους στα διοικητικά πόστα και όχι βολεμένους.
Οι κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται για την 16η Μαρτίου, πρέπει να εκφράσουν την αγανάκτηση της κοινωνίας για το σάπιο και αναχρονιστικό και τελικά αμαρτωλό κράτος, που βέβαια διοικείται από τους πολιτικούς.
Ο εμπορικός επιχειρηματικός κόσμος της Πελοποννήσου εκφράζει την οργή του για την αδράνεια του πολιτικού συστήματος να εκσυγχρονίσει το Κράτος-βαρίδι. Αδράνεια απολύτως σκόπιμη για τη μόνιμη πολιτική εκμετάλλευση.
Η Διοίκηση της ΠΟΕΕ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κατά τόπους κινητοποιήσεων εντός της Πελοποννήσου. Προτρέπει τις Διοικήσεις των Εμπορικών Συλλόγων-μελών της να πρωτοστατήσουν σ’ αυτές, εκφράζοντας την οργή των συναδέλφων μας κατά του φαινομένου της σήψης στη Δημόσια Διοίκηση και στην πολιτική, που οδηγεί σε τραγικά γεγονότα, όπως αυτό των Τεμπών.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων