Νέο ραντεβού στους δρόμους δίνουν νεολαία και συνδικάτα

Νέο ραντεβού στους δρόμους δίνουν νεολαία, συλλογικότητες και συνδικάτα για το μεσημέρι της Κυριακής, με συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας και σε πολλές πόλεις. Η λίστα των συμμετεχόντων, που ζητούν να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη, συνεχώς διευρύνεται και όλα δείχνουν ότι πολλές χιλιάδες θα φωνάξουν ξανά στους δρόμους ότι «οι ζωές μας δεν κοστολογούνται».

Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί ήδη στη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, τον Βόλο, τη Λάρισα, τα Χανιά και αλλού, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο προγραμματίζονται και ορισμένες μικρότερες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε γειτονιές και επαρχιακές πόλεις.

Το ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και συνδικάτα όπως των εμποροϋπαλλήλων και του επισιτισμού-τουρισμού καλούν στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής στο Σύνταγμα με συνθήματα όπως «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» και «Δεν φταίει η κακιά η (χ)ώρα», ζητώντας να υπάρξει τιμωρία για το έγκλημα των Τεμπών.

Στο κάλεσμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι στην Ελλάδα «του επιτελικού κράτους και της ψηφιακής μετάβασης, υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαθείς άδικα. Από τρένα τυφλά, από λεωφορεία- χρέπια, από πλοία-καρυδότσουφλα, από σχολεία ετοιμόρροπα, αλλά και χώρους εργασίας, όπου κάθε 4 μέρες έχουμε και ένα θανατηφόρο εργατικό έγκλημα».

Στη μαζική συμμετοχή στο νέο συλλαλητήριο του Συντάγματος καλούν και φοιτητικοί σύλλογοι που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, όπως και σε άλλες σχολές. «Η κανονικότητα της προσαρμογής στις επιταγές της ελεύθερης αγοράς, των κερδών, της ανταγωνιστικότητας, των ιδιωτικο-οικονομικών κριτηρίων κόστους-οφέλους σκοτώνει», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις δηλώνει και το ΜέΡΑ25, αναφέροντας στην ανακοίνωσή του ότι η Ιστορία και το πολιτικό μέλλον της χώρας γράφεται στους δρόμους. «Δεν θα περιμένουμε πότε επιτέλους θα αποφασίσει να προκηρύξει εκλογές ο πρωθυπουργός – μαζί με τον λαό στους δρόμους, θα τον αναγκάσουμε», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΕφΣυν