spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΓηροκομείου Ναυπλίου| Έλεγχο ακοής στους ηλικιωμένους

Γηροκομείου Ναυπλίου| Έλεγχο ακοής στους ηλικιωμένους

Τα προβλήματα ακοής που ταλαιπωρούν καθημερινά πολλούς ανθρώπους και οφείλονται σε διάφορες αιτίες μπορούν να επηρεάσουν την κοινωνική και προσωπική ζωή τους καθώς τους αποστερούν την επικοινωνία και τους οδηγούν σε απομόνωση και μοναξιά.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα, η βαρηκοΐα, δηλαδή η μόνιμη σταδιακή ή αιφνίδια μείωση ή και απώλεια της ακοής, είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ιατρική επιστήμη.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η μείωση της ακουστικής ικανότητας σχετίζεται με καρδιαγγειακές παθήσεις και άλλες συνθήκες υγείας, καθώς επίσης έχει μια δραματική επίδραση τόσο στην ψυχολογία, όσο και στην ποιότητα ζωής του ανθρώπου.

Με σημείο αναφοράς την “Παγκόσμια Ημέρα Ακοής”, που έχει οριστεί στις 3 Μαρτίου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και αφορά την πρόληψη, τη διάγνωση, την αποκατάσταση της βαρηκοΐας καθώς και την ευαισθητοποίηση για την προστασία της ακοής, το “Ίδρυμα Οίκος Ευγηρίας- Πρόνοια Μαρίας Κ. Ράδου”, φιλοξένησε μέλη της επιστημονικής ομάδας του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έλεγχο ακοής – ακοομέτρηση στους ηλικιωμένους μας.

Ο έλεγχος ακοής διοργανώθηκε από το Ν.Μ Ναυπλίου Τμήμα ΩΡΛ και τέθηκε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, ενώ συμμετείχαν σε αυτόν οι έμπειροι ιατροί στον Τομέα της Ωτορινολαρυγγολογίας, κ.κ Κυριακή Καλλή και Ελεονώρα Αβραμόπουλου.

Η πρωτοβουλία των γιατρών να προχωρήσουν σε δωρεάν έλεγχο για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση της νόσου, αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη συμπαράστασης και βοήθειας προς τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας.

Για το λόγο αυτό συγχαίρω ολόψυχα τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας για την αξιοθαύμαστη αυτή διοργάνωση καθώς επίσης τους ιατρούς του Τμήματος ΩΡΛ του Νοσοκομείου Ναυπλίου για την αμέριστη συμπαράσταση και τη στήριξη που παρείχαν στους ηλικιωμένους μας.

Επίσης να ευχαριστήσω θερμά την εταιρεία Στάμου Α.Ε Ακουστικά Βαρηκοΐας για την ευγενική χορηγία καθώς και το έμπειρο προσωπικό της, αποτελούμενο από τις κύριες Χριστίνα Αλεβίζου και Νικολετάτου Στέργια.

Τους ευχαριστούμε όλους μέσα από την καρδιά μας καθώς εξέταση αυτή θα χαρίσει ελπίδα και θα τους βοηθήσει να έρθουν σε καλύτερη επαφή με το φιλικό και οικογενειακό τους περιβάλλον.

Να είστε καλά και να έχετε πάντα την ίδια ανθρωπιά και θέληση στη ζωή σας!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Μαρίας Κ. Ράδου

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Ζέρβας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων