spot_img
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑFakeaway|Η καινούρια «μόδα» στο φαγητό!

Fakeaway|Η καινούρια «μόδα» στο φαγητό!

Τί είναι το ψεύτικο take away; Τί παραγγέλνουμε συνήθως; Πίτσα, χάμπουργκερ, σουβλάκια, μακαρονάδες, τηγανητές πατάτες. Αντί να παραγγέλνουμε junk food λοιπόν, θα το μαγειρεύουμε στο σπίτι μας!

Το Fakeaway είναι το σπιτικά μαγειρεμένο γεύμα που αντιγράφει ένα φαγητό που συνήθως παραγγέλνουμε απ’ έξω.

Μια έρευνα από τη μαγειρική πλατφόρμα της Cookpad αποκαλύπτει ότι το 53% επιχειρούν να φτιάξουν στο σπίτι το αγαπημένο τους delivery για να τρέφονται πιο υγιεινά σε ποσοστό 63% αυτών αλλά και για να κάνουν οικονομία, ποσοστό 42%.

Ένας στους τρεις συμμετέχοντες δηλώνει ότι το κόστος μιας μέσης παραγγελίας έχει διπλασιαστεί μέσα σε μόλις 1 χρόνο ενώ το μαγείρεμα
στο σπίτι φέρνει 2 φορές περισσότερη ευχαρίστηση.

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία της έρευνας της Cookpad είναι:

κατά μέσο όρο, τα ελληνικά νοικοκυριά ξοδεύουν 19 ευρώ ανά παραγγελία, και παραγγέλνουν περίπου 3 φορές το μήνα
οι νέοι ηλικίας 18-34 ετών παίρνουν φαγητό απ’ έξω περισσότερο, με το 47% να παραγγέλνει 1-2 φορές την εβδομάδα, σε σύγκριση με το 26% όσων είναι άνω των 50 ετών
οι νέοι ηλικίας 15-24 ετών μαγειρεύουν 40% λιγότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο
η σπιτική πίτσα είναι το πιο δημοφιλές junk food στο σπίτι, καθώς υπάρχει τεράστια ποικιλία συνταγών με μερικές από αυτές να παίρνουν λιγότερο από 15 λεπτά για να σερβιριστούν και κοστίζουν το ¼ της τιμής μιας έτοιμης πίτσας από την πιτσαρία
το 87% αναφέρει ότι οι τιμές των delivery έχουν αυξηθεί σε σχέση με ένα χρόνο πριν και το 30% υποστηρίζει ότι αυτές έχουν διπλασιαστεί.
ο μέσος χρόνος για να λάβεις μια παραγγελία είναι περίπου 30′, αλλά αυτός αυξάνεται σε ώρες αιχμής, το οποίο σημαίνει ότι πιθανότατα θα περιμένεις το φαγητό σου για περισσότερο από 1 ώρα.
1 στους 10 αισθάνονται απογοητευμένοι μετά την κατανάλωση φαγητού που έχουν παραγγείλει, σε σύγκριση με 1 στους 100 ανθρώπους που καταναλώνουν ένα σπιτικό γεύμα.
το 89% υποστηρίζει ότι κοστίζει λιγότερο από 10 ευρώ να μαγειρέψεις ένα «Fakeaway», περίπου το μισό σε σύγκριση με το να παραγγείλεις!
μόνο 6% των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι δεν ενδιαφέρονται για το Fakeaway ενώ το 36% έχει σκοπό να ακολουθήσει μια συνταγή για να φτιάξει το αγαπημένο του delivery στο σπίτι.
Η έρευνα διεξήχθη τον Φεβρουάριο του 2023 και πήραν μέρος 853 άτομα στην Ελλάδα. Η Cookpad είναι μια πλατφόρμα σπιτικού μαγειρέματος και κοινής χρήσης συνταγών. Ιδρύθηκε στην Ιαπωνία το 1997, και σήμερα είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 70 χώρες και 30 γλώσσες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων