spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΚΚΕ Αρκαδίας| Ποια ονόματα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο

ΚΚΕ Αρκαδίας| Ποια ονόματα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο

ΤΟ ψηφοδέλτιο για το νομό Αρκαδίας ανακοίνωσε το ΚΚΕ με μιά μακροσκελή ανακοίνωση η οποία ξεκινάει με τη φράση “Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν ανακοινωθεί και επίσημα η ημερομηνία των εκλογών” και καταλήγει “Με την αισιοδοξία ότι μπορεί ο λαός να τους χαλάσει τα σχέδια ανακοινώνουμε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Αρκαδία που στελεχώνεται με αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, των λαϊκών αγώνων” .

Τα ονόματα που το απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο είναι τα παρακάτω:

-Ασημόπουλος Γιώργος, 36 χρονών, Χημικός, ελεύθερος επαγγελματίας.

-Καραθανάση Δανάη, 30 χρονών, Αρχαιολόγος.

-Κατσιρούμπας Γιώργος, 63 χρονών, Συνταξιούχος ΟΤΑ, Δημοτικός Σύμβουλος Μεγαλόπολης

-Πανούση Παναγιώτα, 48 χρονών, Μηχανολόγος Μηχανικός, Μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.

-Ρουσάλης Γιάννης, 66 χρονών, Συνταξιούχος Υδραυλικός –Ηλεκτρολόγος

 

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν ανακοινωθεί και επίσημα η ημερομηνία των εκλογών.

Η ΝΔ και ο  ΣΥΡΙΖΑ με μοιρασμένους ρόλους προσπαθούν να διαμορφώσουν συνθήκες εκφυλισμού και αποπροσανατολισμού στην πολιτική αντιπαράθεση, για να κρύψουν τη συμφωνία τους στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα για τον λαό.

Σήμερα, όμως, ο λαός μας – που δεν έχει περάσει και λίγα – ξέρει πως σταθερότητα για τη ζωή του σημαίνει να έχει μια σταθερή δουλειά, να μπορεί να ζήσει από το εισόδημά του, να μην αγωνιά αν θα βγάλει τον μήνα, να μη φοβάται άμα αρρωστήσει, να μπορεί να σπουδάσει τα παιδιά του χωρίς να χρειάζεται να ξεπουληθεί.

Να μη νιώθει φόβο και ανασφάλεια γιατί η χώρα του συμμετέχει σε έναν πόλεμο στο όνομα της “αλληλεγγύης” και των υποχρεώσεων του ΝΑΤΟ.

Ποια κυβέρνηση, λοιπόν, μπορεί να εξασφαλίσει αυτήν τη σταθερότητα στη ζωή του λαού;

Καμιά από αυτές και με αυτούς που προαλείφονται.

Γιατί τέτοιες κυβερνήσεις – αυτοδύναμες ή συνεργασίας – γνωρίσαμε πολλές στο παρελθόν και στις διάφορες εκδοχές τους.

Όλες κινούνται στις ίδιες ράγες, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, των δεσμεύσεων της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Ο μηχανοδηγός μόνο εναλλάσσεται…

Κι αυτός ο δρόμος, όπως έχει αποδειχθεί, είναι μόνιμα φαρδύς – πλατύς μόνο για τα κέρδη και τα προνόμια του κεφαλαίου, αλλά είναι πολύ στενός, ασφυκτικός για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου, πρέπει να απορρίψουν τους εκβιασμούς, να κάψουν  αυτά τα αντιλαϊκά σενάρια! Στο πραγματικό δίλημμα των εκλογών, εάν πρέπει να δυναμώσουν τα κόμματα που θα σχηματίσουν την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση ή αν πρέπει να γίνει πιο δυνατός ο λαός και το κίνημά του, να απαντήσουν: Δυνατός ο λαός, δυνατό το ΚΚΕ!.

Γιατί όσο  η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά το ΠΑΣΟΚ θα μαλώνουν για το ποιος θα εγγυηθεί καλύτερα τους ρυθμούς ανάπτυξης, με ποιο μείγμα πολιτικής μπορεί τάχα να ανακουφιστεί ο λαός, για το ποιοι κλάδοι της οικονομίας πρέπει να στηριχτούν, για το πώς πρέπει να μοιραστούν τα πακέτα του Ταμείου Ανάκαμψης, το ΚΚΕ θα αποκαλύπτει τον ταξικό, βαθιά άδικο χαρακτήρα αυτής τους της ανάπτυξης.

Το ΚΚΕ θα μπαίνει μπροστά:

— Για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

— Για σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα.

— Για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι, όπως ο νόμος Χατζηδάκη και άλλοι».

Αλλά και αποκαλύπτοντας τις αιτίες της ακρίβειας, παλεύοντας ενάντια σε αυτές, καταθέτοντας τροπολογίες «για να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φόροι και τα χαράτσια (…) για την κατάργηση του ΦΠΑ και των φόρων στην Ενέργεια, τις οποίες η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα απορρίπτουν».

Γι’ αυτό το “φτάνει ως εδώ”, σήμερα μεταφράζεται μόνο με συμπόρευση με το ΚΚΕ σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Γιατί η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι όρος για να πνεύσει άνεμος αισιοδοξίας, αγωνιστικής ανάτασης, καθώς την επιπλέον δύναμη του, το ΚΚΕ θα την καταθέσει στην προσπάθεια ανασύνταξης του κινήματος. Η αλλαγή συσχετισμών παντού, μέσα στο λαό, μέσα στη Βουλή, υπέρ του ΚΚΕ, θα δώσει ώθηση στο να βγει η εργατική τάξη, ο λαός στο προσκήνιο, να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Με την αισιοδοξία ότι  μπορεί ο λαός να τους χαλάσει τα σχέδια ανακοινώνουμε το  ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Αρκαδία που στελεχώνεται με αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, των λαϊκών αγώνων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων