spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΧΙΚΗ 1Αλ. Κούγιας | «Φιλιππινέζα και με δόλο ο Μανούχος»

Αλ. Κούγιας | «Φιλιππινέζα και με δόλο ο Μανούχος»

“Χωρίς αίσθημα ντροπής οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ – Να γίνει ξανά το ματς”
Ο γνωστός δικηγόρος υπερασπίστηκε τη θέση του Ατρομήτου, επιτέθηκε στην Ένωση και στον διαιτητή και ανέλυσε γιατί πρέπει να οριστεί εκ νέου η διεξαγωγή της αναμέτρησης.
Ο Αλέξης Κούγιας, ως δικηγόρος υπεράσπισης της ΠΑΕ Ατρόμητος, ήταν ο πρώτος που πήρε τον λόγο από το δικαστήριο στη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης που αφορά στην τύχη του αγώνα ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΚ.
Στη διάρκεια της αγόρευσής του, ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ατρόμητος αμφισβήτησε την ορθότητα του τρόπου μέτρησης της απόστασης από το έδαφος ως το οριζόντιο δοκάρι, ενώ επεσήμανε πως ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ευάγγελος Μανούχος, ενήργησε σαν υπάλληλος της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το γήπεδο ελέγχθηκε από τον παρατηρητή αγώνα τριάντα (30) λεπτά πριν από την έναρξη της αναμέτρησης και βρέθηκε κανονικό.
Ο διαιτητής του αγώνα λανθασμένα και με δόλο και σε συνεργασία με τον Γιάννη Παπαδόπουλο, στενό συνεργάτη του Δημήτρη Μελισσανίδη, που ήταν στο γήπεδο, όπως δείχνουν και τηλεοπτικά πλάνα και φωτογραφίες, εκτέλεσε ένα σχέδιο το οποίο είχε πριν τον αγώνα, βρέθηκε ξαφνικά με μια κορδέλα μεζούρα στη μέση που του την παρέδωσε η αστυνομία.
Πώς συνέβη αυτό; Δεν έχουν οι αστυνομικοί στα χέρια τους μεζούρες. Μόνο σε τροχαία. Ενήργησε σαν υπάλληλος της ΠΑΕ ΑΕΚ και όχι σαν αντικειμενικός και δεν ελέγχθηκε και ποτέ η κορδέλα – μεζούρα. Δίνει λανθασμένα αποτελέσματα καθώς αν είναι ζαρωμένη μπορεί να φέρει αποκλίσεις.
Με την ίδια μεζούρα, ενώ στην πρώτη μέτρηση βρήκε απόκλιση 5 και 3 εκατ. ενώ σε άλλη μέτρηση βρήκε 1.5 και 2 εκατοστά. Δεν αναφέρει ποιο σημείο μέτρησε.
Στο Περιστέρι γίνονται αγώνες των εθνικών ομάδων και το στάδιο ελέγχεται πριν από κάθε αγώνα. Εχουμε πιστοποίηση ότι ελέγχθηκαν όλα. Φέτος έγιναν 9 αγώνες χωρις κανένα πρόβλημα. Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν γίνει 600 παιχνίδια πρωταθλήματος στο συγκεκριμένο στάδιο, χωρίς ποτέ κανένας τερματοφύλακας να διαπιστώσει ότι υπάρχει πρόβλημα. ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ που κάνουν τους ελεγχους με ειδικά κλιμάκια και ουδέποτε διαπιστωσαν έστω και ένα χιλιοστό απόκλιση. Γι’ αυτό δεν τα έχουμε πειράξει καθόλου μέχρι σήμερα.
Θα κάνουμε μήνυση και στον Παπαδόπουλο και στον Μανούχο γιατί πραγματικά έκαναν παράνομη πράξη. Ο δόλος του συγκεκριμένου διαιτητή προκύπτει από το γεγονός πως είναι αδιανόητο να μην γνωρίζει πως έπρεπε να χρησιμοποιήσει λέιζερ και πως επειδή πρόκειται για φυσικό χορτάρι έπρεπε να μετρήσει κάτω από το χορτάρι. Επίσης ο δόλος προκύπτει κι από το γεγονός πως ο διαιτητής σαν φιλιπινέζα έπαιρνε εντολές από τον Γιάννη Παπαδόπουλο που του έλεγε τελείωνε. Είναι αδιανόητο να μη γνωρίζει ο διαιτητής τον τρόπο μέτρησης. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος τού έδινε εντολές και του έλεγε τελείωνε και ο διαιτητής ήταν σαν Φιλιπιννέζα!
Απόλυτη απόδειξη της παράβασης του διαιτητή και των υπευθύνων της ΑΕΚ χωρίς κανένα αίσθημα ντροπής είναι πως το πρώτο που ζήτησαν από το διαιτητή ήταν να μετρήσει τις δύο εστίες με μια δική τους μεζούρα που προμηθεύθηκαν από την αστυνομία. Η οποία μετά εξαφανίσθηκε. Θα έπρεπε να αναφέρει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνας το όνομα του αστυνομικού για να διαπιστωθεί αν έχει σχέση με την ΠΑΕ ΑΕΚ. Καμία αντικανότητα δεν έχει αποδειχθεί με νόμιμο τρόπο αλλά παρανόμησε για να ωφελήσει την ΠΑΕ ΑΕΚ και να βλάψει τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό με τον ΠΑΟΚ που διεκδικούν το πρωτάθλημα.
Στις 7/2 έγινε έλεγχος στο γήπεδο και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στη μέτρηση. Επρεπε να γίνει ο αγώνας, υπήρχε μόνο μια προφορική καταγγελία και ο διαιτητής άρχισε και μετρούσε και όχι με το νόμιμο τρόπο.
Θα πρέπει να οριστεί ξανά το ματς. Καθώς όπως προκύπτει από τα όσα σας έχουμε προσκομίσει από ελέγχους της ΕΠΟ, της Λίγκας και της ομάδας του Περιστερίου τα δοκάρια είναι κανονικά.
Η απόφαση σας είναι πολύ σημαντική, θα αποτελέσει την απαρχή της κατάρρευσης της εγκληματικής οργάνωσης που έχει σκοπό να ευνοεί μία συγκεκριμένη ομάδα. Η εγκληματική ομάδα ελέγχει σχεδόν όλες τις ομάδες της ΣΛ2. Οι ίδιοι άνθρωποι αυτοί είναι παρόντες σε όλες τις Ενώσεις και εκλέγουν διάφορους τυχοδιώκτες σαν τον νυν πρόεδρο της ΕΠΟ. Μέσω των Ενώσεων ελέγχουν διαιτητές, ένας από τους οποίους είναι και ο διαιτητής του αγώνα. Φτάσαμε στο σημείο το πρωτάθλημα να διεξάγεται με καθεστώς Ηλιούπολης το 2008.
Έχω πάρει εντολή από τον κ. Σπανό να κάνω μήνυση στον κ. Μανούχο και τον κ. Γιάννη Παπαδόπουλο», κατέληξε ο κ. Κούγιας.