spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΗΛΕΙΑΗλεία|Ψηφιακό κέντρο ενημέρωσης δημιουργεί ο Δήμος Πύργου

Ηλεία|Ψηφιακό κέντρο ενημέρωσης δημιουργεί ο Δήμος Πύργου

Σύσκεψη στο Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής για την μετατροπή του Σταθμού Ανεμοχωρίου σε Ψηφιακό Κέντρο Ενημέρωσης

Με σταθερό και προγραμματισμένο βηματισμό, ο Δήμος Πύργου προχωρά στην πλήρη αξιοποίηση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Ανεμοχωρίου.

Έτσι, μετά την υπογραφή παραχώρησης των εγκαταστάσεων από την ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. στον Δήμο Πύργου μεταξύ του Διευθύνοντα Συμβούλου Περικλή Νικολάου και του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής με κύριο θέμα στην ατζέντα, την μετατροπή του σε σύγχρονο Κέντρο Ψηφιακής Ενημέρωσης.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο βουλευτής Ηλείας ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος – με την καταλυτική συμβολή του οποίου είχε πραγματοποιηθεί τόσο η υπογραφή παραχώρησης των εγκαταστάσεων όσο και η εν λόγω σύσκεψη – ο αναπληρωτής Δημάρχου Πύργου και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Π. Αργυρόπουλος καθώς και ο πρόεδρος και γεν.γραμμ. της ΚΟΙΝΣΕΠ «Ανιγριάδες Νύμφες» Γιώργος Μπακογιάννης και Γιώργος Σαραντόπουλος αντίστοιχα.

Στη συνάντηση στην οποία παρευρέθηκε και η Ηλεία δ/ντρια του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα, Δήμητρα Λυγούρα, συζητήθηκε αναλυτικά η πρόταση της δημιουργίας και λειτουργίας ενός τέτοιου Ψηφιακού Κέντρου που θα έχει σαν σκοπό την ενημέρωση του κοινού την παροχή πληροφοριών για την περιοχή μέσα από την ψηφιακή διαδικασία και την προβολή θεμάτων προστασίας της φύσης και ανάδειξης του περιβάλλοντος.
Δυνατότητα προβολής και μεταφοράς γνώσης

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τονίστηκε ότι γίνεται το επόμενο βήμα για να «ζωντανέψει» ένας χώρος που παρέμενε ανενεργός και χωρίς καμία αξιοποίηση μέχρι σήμερα , ώστε οι κάτοικοι να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο και με ανάλογες δραστηριότητες τη νέα μορφή που θα αποκτήσει ο Σιδηροδρομικός Σταθμός.

– Ο κ. Αργυρόπουλος επισήμανε ότι: «Θα υπάρξει περαιτέρω συνεργασία του Δήμου Πύργου με την Κοινότητα Ανεμοχωρίου και την ΚΟΙΝΣΕΠ ώστε να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες, ενώ παράλληλα θα αναζητηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν και να στηρίξουν την λειτουργία του».

– Την αισιοδοξία του για την έκβαση του αποτελέσματος εξέφρασε ο κ. Νικολακόπουλος, τονίζοντας πως: «Έχει ιδιαίτερη σημασία να αξιοποιήσουμε αυτή την δυνατότητα ώστε ο συγκεκριμένος χώρος να γίνει ιδιαίτερα χρήσιμος τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες. Να συμβάλει σε διαδραστικές πρωτοβουλίες με συμμετοχή και της νεολαίας μας και να προσφέρει γνώση πάνω σε θέματα που απασχολούν τον τόπο μας με την σύγχρονη μέθοδο».

«Ζωντανεύει» και δημιουργεί…
Με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΚοινΣεπ «Ανιγριάδες Νύμφες» Γιώργος Μπακογιάννης δήλωσε πως: «Η δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου ψηφιακής ενημέρωσης στο Ανεμοχώρι θα συμβάλλει στην οργάνωση της γνώσης και των πληροφοριών και της διάχυσης αυτών, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις διαφορετικών ομάδων χρηστών και κοινού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων