spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΓ. Γαβρήλος|Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε άλλο σύμπαν

Γ. Γαβρήλος|Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε άλλο σύμπαν

Η πολυσυζητημένη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη δεν είχε να δώσει τίποτα στο μέσο νοικοκυριό και στον κόσμο της εργασίας. Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε άλλο σύμπαν! Την ώρα που η ακρίβεια θίγει τα μεσαία και χαμηλά μισθωτά εισοδήματα, όπως και κάθε μικρό επιχειρηματία ή παραγωγό, ο κ. πρωθυπουργός παρέμεινε σε ωραιοποιημένες καταστάσεις και σε προφητείες για αυτορρύθμιση και αυτοέλεγχο της αγοράς και της αισχροκέρδειας! Κανένας έλεγχος από τους κρατικούς μηχανισμούς στους ασύδοτους της αγοράς, καμία μέριμνα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια, καμία απόφαση για τη μείωση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα αγαθά πρώτης ανάγκης. Αντίθετα, μόνο κινδυνολογία για την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην εξουσία και ας κάνουν «πάρτι» με το δημόσιο χρήμα, οι φίλοι, οι ημέτεροι, αλλά και τα κομματικά και κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ.
Οι ανισότητες μεγαλώνουν, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και ο κ. Μητσοτάκης έταξε αύξηση κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα από τον Απρίλιο 2023, σε ποσοστό περίπου στο 5,5%, ενώ η αγοραστική δύναμη των κατώτερων εισοδηματικά νοικοκυριών έχει μειωθεί κατά 19% τους τελευταίους μήνες και αύξηση μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους από το 2024! Και βέβαια δεν έκανε λόγο για αυξήσεις σε εργαζόμενους με μέσους μισθούς ή για ξεπάγωμα των τριετιών ή για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων ή για καταβολή της 13ης σύνταξης ή για καταβολή των οφειλόμενων αναδρομικών στους συνταξιούχους.
Υπάρχει ανάγκη για μια προοδευτική διακυβέρνηση με κοινωνικό πρόσημο. Η Πολιτική Αλλαγή με δημόσιες πολιτικές ανακούφισης και στήριξης της κοινωνίας είναι αναγκαία και εφικτή. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της στήριξης των εισοδημάτων των μισθωτών, των επαγγελματιών και των αγροτών και που ο ελληνικός λαός θα εμπιστευτεί στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων