spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΚωσταντινόπουλος για Μαίναλο| Οι ανεμογεννήτριες το καταστρέφουν

Κωσταντινόπουλος για Μαίναλο| Οι ανεμογεννήτριες το καταστρέφουν

Οι αναφορές Κωνσταντινόπουλου στη Βουλή σχετικά με την προστασία του Μαινάλου από τις ΑΠΕ.

Βασικά σημεία από τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στη Βουλή για την ένταξη του Μαινάλου στα “Απάτητα Βουνά”.

Το Μαίναλο αποτελεί για τους Αρκάδες σημαντική πηγή πνοής και είναι σημαντικό ακόμη και για ολόκληρη την Πελοπόννησο. Η κλιματική αλλαγή μας δείχνει ότι είναι ζωτικής σημασίας να προστατεύουμε το περιβάλλον. Εμείς είμαστε υπέρ των ΑΠΕ, αλλά όχι διαλύοντας το Μαίναλο. Ο σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον είναι αδιαμφισβήτητος.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι συμπεριλαμβάνεται έκταση 45.000 στρεμμάτων στο Μαίναλο που εντάσσεται στα απάτητα βουνά. Το Μαίναλο είναι 750.000 στρέμματα σύνολο και η περιοχή natura είναι 226.000 στρέμματα. Εσείς προστατεύετε μόνο 45.000 στρέμματα. Σε αυτά τα 45.000 στρέμματα που επιλέγει να προστατεύσει η Κυβέρνηση, δεν υπάρχει καμία αίτηση στη ΡΑΕ για ΑΠΕ. Αντίθετα έξω από αυτήν την περιοχή, στη Βλαχέρνα, στο Λιμποβίσι του Κολοκοτρώνη, στη Λάστα, στα Μαγούλιανα, στο Βαλτεσινίκο, στη Στεμνίτσα, στη Σύρνα, στο Ψάρι, υπάρχουν πάρα πολλές αιτήσεις.

 

Με πράσινο χρώμα επισημαίνονται τα σημεία για τα οποία σύμφωνα με τη ΡΑΕ έχουν γίνει αιτήσεις για ανεμογεννήτριες. Στον λευκό κύκλο είναι τα 45.000 στρέμματα που οριοθετήθηκαν ως απάτητο βουνό

Στελέχη της ΝΔ παίρνουν επιστολές από τους ιδιώτες με τις ανεμογεννήτριες και ανακοινώνουν ότι το θέμα έχει λυθεί και ότι οι επιχειρηματίες θα κάνουν πίσω στα απάτητα βουνά. Κοροϊδεύουν δηλαδή τον κόσμο. Αυτό που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση ως απάτητα βουνά, δεν έχει καμία σχέση με τις ανεμογεννήτριες, εφόσον σε αυτό το σημείο που ορίστηκε ως απάτητο, δεν υπάρχει καμία αίτηση για ανεμογεννήτριες, με βάση το χάρτη της ΡΑΕ, ενώ γύρω γύρω, είναι γεμάτο με αιτήσεις.

Η Κυβέρνηση θα αφήσει το υπόλοιπο κομμάτι του Μαινάλου, να καταστραφεί και να γεμίσει ανεμογεννήτριες;

Θα καταστρέψετε το Μαίναλο. Έχει δει το Υπουργείο που θα μπουν ανεμογεννήτριες;

Υπάρχουν στην Αρκαδία πολλά σημεία να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες στα οποία δεν θα δημιουργείται πρόβλημα. Τόσα υπερκέρδη πήραν οι ιδιώτες. Ας επενδύσουν λίγα χρήματα παραπάνω, να πάνε σε σημεία που δεν καταστρέφουν το Μαίναλο.

Καλώ την Κυβέρνηση και όλους τους φορείς, την επόμενη εβδομάδα να πάμε στο Μαίναλο και σε όλα τα χωριά τα οποία δεν προστατεύονται ως απάτητα, να τα δείτε. Να δείτε τι έχετε αφήσει εκτός προστασίας. Τι θα απαντήσετε σε αυτούς τους ανθρώπους; Υπάρχουν περιπατητές που αγαπούν το βουνό, υπάρχει το μέλι «ελάτης» που είναι ΠΟΠ. Οι ιδιώτες από την άλλη, που έχουν κάνει αιτήσεις για ανεμογεννήτριες, δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, διότι δεν έχουν κάνει αιτήσεις για το σημείο του Μαινάλου που εσείς «προστατεύετε» ως απάτητο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων