spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΔίκτυο Ελαιοπαραγωγικών πόλεων της Μεσογείου| Η Καλαμάτα στην προεδρία

Δίκτυο Ελαιοπαραγωγικών πόλεων της Μεσογείου| Η Καλαμάτα στην προεδρία

Στην Ετήσια Συνάντηση των Χωρών μελών του Δικτύου Ελαιοπαραγωγών Πόλεων Μεσογείου RECOMED, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023, στην Καλαμάτα, ανακοινώθηκε επίσημα η απόφαση ανάθεσης της προεδρίας στην Ελλάδα.

Η απόφαση λήφθηκε τον παρελθόντα Οκτώβριο στην Τουρκία, ήταν ομόφωνη και όρισε ως Πρόεδρο του RECOMED τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς» Γιώργο Καραμπάτο.

Σημειώνεται ότι η Καλαμάτα συμμετέχει εξαρχής σε αυτό το Ευρωμεσογειακό Δίκτυο με απόφαση του τότε Δημάρχου Καλαμάτας κ. Γ. Κουτσούλη και έκτοτε εκπροσωπείται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Δρόμοι της Ελιάς» και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Οι συμμετέχουσες χώρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι οι εξής:

ΠΡΟΕΔΡΙΑ : Ελλάδα, Καλαμάτα

A’ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΩΡΑ: Ιταλία

Β’ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΩΡΑ: Ισπανία

Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Τουρκία

ΤΑΜΙΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΠΟΠΤΗΣ: Σλοβενία

Το Δίκτυο Ελαιοπαραγωγών Πόλεων Μεσογείου RECOMED δραστηριοποιείται δυναμικά στη Μεσόγειο από το 2003, με στόχο τον διάλογο μεταξύ των ελαιοπαραγωγικών περιοχών, την προστασία και προώθηση της καλλιέργειας της ελιάς και της πολιτιστικής της κληρονομιάς, την προβολή του γαστρονομικού πολιτισμού, της Μεσογειακής διατροφής και των τοπικών προϊόντων.

Αυτή η μακρόχρονη παρουσία έχει ευνοήσει συνέργειες μεταξύ των χωρών / πόλεων μελών της RECOMED και την υλοποίηση έργων, με στόχο την προβολή σημαντικών ελαιοπαραγωγικών περιοχών, όπως η Μεσσηνία, στα οποία έχουν συμμετάσχει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και ο Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς» (projects ‘’Ελαιοτουρισμός’’, Med Diet κ.α.).

Την Συνάντηση χαιρέτησαν, εκ μέρους του δήμου Καλαμάτας ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Φάβας, ο τέως Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Γ. Κουτσούλης, ο κ. Π. Γκρέκης (Επιμελητήριο Μεσσηνίας), ο Πρόεδρος ΟΕΒΕΜ κ. Γ. Καπερώνης, ο κ. Δ. Πετρόπουλος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), η κ. Ι. Ραβάνη (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας), οι Πρόεδροι των Ενώσεων Ελαιοπαραγωγικών Πόλεων Ιταλίας κ. M. Sonnessa και Ισπανίας κα. Lola Amo Camino.

Στο πλαίσιο της Συνάντησης, έκαναν σύντομες παρεμβάσεις η κ. Ευσταθία Γεωργακοπούλου, προϊσταμένη Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας με θέμα «Η ελαιοκαλλιέργεια στη Μεσσηνία, υφιστάμενη κατάσταση, προβλήματα, προοπτικές», ο κ. Μ. Αντωνόπουλος, Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας με θέμα «9ο Φεστιβάλ ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας» και η κ. Μ. Κατσιλιέρη, Υπεύθυνη Πολιτιστικού Προγράμματος του Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς» με θέμα «Ελαιώνες της Μεσογείου, ένα πολιτιστικό τοπίο με προστιθέμενη αξία προς αξιοποίηση».

Οι εκπρόσωποι των χωρών-μελών του RECOMED που συμμετείχαν στην Ετήσια Συνάντηση, εξέφρασαν τις καλύτερες εντυπώσεις για τον τουριστικό & γαστρονομικό προορισμό ‘’Καλαμάτα’’ και την εγκάρδια φιλοξενία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς» που ήταν οι οικοδεσπότες. Άριστες εντυπώσεις άφησε επίσης η διακόσμηση του χώρου της Συνάντησης στο Συνεδριακό Κέντρο Elite που επιμελήθηκαν τα Φυτώρια Καλαμάτας ‘’Νικου’, ένας μικρός κήπος με ελιές & πορτοκαλιές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων