spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΌραμα Δημιουργίας| Τι παρέλειψε να πει ο Καχριμάνης για τα δημοτικά τέλη

Όραμα Δημιουργίας| Τι παρέλειψε να πει ο Καχριμάνης για τα δημοτικά τέλη

Με αφορμή την αναφορά του προέδρου της ΔΕΥΑΝ κ. Καχριμάνη, στην αναγκαία όπως υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή του, αύξηση των δημοτικών τελών, μια σειρά από ερωτήματα γεννιούνται στον κάθε σκεπτόμενο δημότη.
Προφανώς, δεν αφορούν εκείνους που έπεισε με τα κοινότυπα και γενικόλογα επιχειρήματά του, τα οποία συνοψίζονται και εξαντλούνται στην ανταποδοτικότητα των τελών, στη βελτίωση των παρεχόμενων από το Δήμο υπηρεσιών, στο πολιτικό κόστος που επωμίστηκε η παράταξή του και στον μοναχικό – δύσκολο δρόμο που έχουν επιλέξει, για το καλό όλων μας.
Παρέλειψε όμως να αναφερθεί και να τεκμηριώσει μια σειρά εύλογων θεμάτων και συγκεκριμένα:
– Την περιγραφή όλων των ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή, πριν καταλήξουν στην υπέρογκη αύξηση των Δημοτικών τελών, αναφορικά με τη μείωση του κόστους ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας και στα αποτελέσματα που προέκυψαν, με στοιχεία και ποσά.
– Αν προέκυψε μείωση του ενεργειακού κόστους από την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού – τοποθέτηση των λαμπτήρων οικονομίας, ενός έργου με προϋπολογισμό ≈5.300.000€, μόνο για την πόλη του Ναυπλίου.
– Το ύψος των δαπανών για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό, που αφορά σε αναθέσεις υπηρεσιών.
– Το ετήσιο ύψος των δαπανών για ανταλλακτικά, ελαστικά και καύσιμα και κατά πόσο αυτές οι δαπάνες συσχετίζονται με τα διανυθέντα χιλιόμετρα από τα οχήματα καθαριότητας.
– Αν πραγματοποιείται ή όχι ανακύκλωση για τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων.
– Αν υπάρχουν υπάλληλοι καθαριότητας στα χαρτιά και μόνο.
– Εάν και ποιες δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, όπως ο ίδιος αναφέρει (π.χ. παραγωγή ενέργειας – netmetering).
– Πώς προκύπτει το κόστος του 1,5 εκατομμυρίου € για την αποκατάσταση της Καραθώνας και τι συγκεκριμένα περιλαμβάνεται σε αυτό το κόστος.
– Δεν αναφέρει προς τους δημότες ποια είναι η ετήσια επιβάρυνση για ένα σπίτι 100 τ.μ., ιδιόκτητο ή μισθωμένο, που υποχρεούται ο καθένας να πληρώσει, μέσω του λογαριασμού του ηλεκτρικού.
Μήπως έχει σκεφθεί ο κ. Καχριμάνης ότι η Δημοτική Αρχή της οποίας αποτελεί διακεκριμένο μέλος αυξάνει σταθερά τα ελλείμματα του Δήμου σε όλους τους τομείς; Έχει σκεφθεί ότι είναι δύσκολο πλέον να πειστούν οι δημότες ότι ασκείται ορθή διαχείριση, συμπεριλαμβανομένων της καθαριότητα και του ηλεκτροφωτισμού;
Περιμένουμε με ενδιαφέρον τα στοιχεία που θα παραθέσει ο κ. Καχριμάνης, ώστε να πειστούν και οι υπόλοιπο δημότες, που δεν είχαν την τύχη να συνομιλήσουν μαζί του. Έως τότε τόσο αυτός όσο και οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν υπέρ της αύξησης των δημοτικών τελών, είναι υποχρεωμένοι να δέχονται την κριτική που τους ασκείται.
Υ.Γ. Τελικά, το πιο ενδιαφέρον σημείο στο κείμενό ήταν εκείνο με το λογοπαίγνιο για το «όραμα δημιουργίας».
Ζόραπας Βασίλειος – Γεωλόγος
ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Ορφανός

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων