spot_img
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚατώτατος μισθός- αύξηση | Άνθρακας ο θησαυρός

Κατώτατος μισθός- αύξηση | Άνθρακας ο θησαυρός

Πέρυσι χάθηκαν δύο μισθοί για το επιπλέον κόστος τροφίμων, ενέργειας και καυσίμων – Συνεχείς οι δραματικές ανατιμήσεις σε βασικά είδη

Ακόμη και στο καλύτερο από τα σενάρια αύξησης του κατώτατου μισθού που προωθεί προεκλογικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, το συνολικό όφελος για τους εργαζόμενους δεν καλύπτει ούτε τις μισές από τις απώλειες που υπέστησαν από την έκρηξη της ακρίβειας και την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία, όπως εξήγησε στην κρατική τηλεόραση παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών Απόστολος Ραυτόπουλος.

Οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, ήδη τον Σεπτέμβριο του 2022 είχαν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης, δύο μισθούς για να καλύψουν το κόστος της ακρίβειας, της ενέργειας, των καυσίμων, όπως εξήγησε,.

Ακόμη και στο καλύτερο σενάριο αύξησης του κατώτατου στο επίπεδο των 760 ευρώ, «μια τέτοια αύξηση θα καλύψει μόνο το 50% του πληθωρισμού. Η αγορά το 2022 έδειξε ότι οι αυξήσεις σε είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης ήταν 40%».

Οι εξαγγελίες περί αύξησης του κατώτατου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι «καθαρά προεκλογικές», τόνισε χτες η «Πρόκειται καθαρά για προεκλογική ανακοίνωση η αύξηση του κατώτατου μισθού, αύξηση που είναι καθυστερημένη και μικρή και έχει ήδη εξανεμιστεί» τόνισε χτες η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Όπως επανέλαβε, η πρόταση και δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ αφορά «αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και θέσπιση μηχανισμού τιμαριθμικής αναπροσαρμογής σε συνάρτηση με τον πληθωρισμό για τους μισθούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα», μαζί με μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6% και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων