spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΆργος| Μύθοι και αλήθειες ενός υποψήφιου Δημάρχου

Άργος| Μύθοι και αλήθειες ενός υποψήφιου Δημάρχου

Ανακοίνωσε την πρόθεση του να κατέβει για δήμαρχος Άργους- Μυκηνών ο μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γ.Μαλτέζος.

Στην ανακοίνωση  του χαρακτηρίζει τον Καμπόσο “κουρασμένο” υπόσχεται ότι θα αναστήσει την αγορά του Άργους και θα εντάξει έργα που λιμνάζουν. Μας λέει ότι εμπιστεύεται τους συμπολίτες του και πιστεύει ότι από τη θέση του Δημάρχου θα είναι χρήσιμος.

Βεβαίως λησμονεί να μας πει γιατί επί τρία χρόνια σχεδόν στον υπέρτατο θώκο για την Αργολίδα αυτό του Αντιπεριφερειάρχη δεν προώθησε έργα για το Άργος, δεν πίεσε και δεν αναρωτήθηκε για την Αγορά του.

Μας αραδιάζει μύθους περί “ανάστασης” της αγοράς όταν ξέρει εκ των προτέρων ότι η ακμή και η παρακμή μίας τοπικής αγοράς είναι πολυπαραγοντική: εξαρτάται πρωτίστως από τον έμπορο, μετά από την οικονομική πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση, από τα τερτίπια του εκάστοτε ιδιοκτήτη ακινήτου και δευτερευόντως από τις αστικές αναπλάσεις του δήμου (εφόσον αυτές επηρεάζουν αρνητικά).

Εξάλλου, όποια ανάπλαση και να κάνει ο όποιος δήμαρχος εκλεγεί κάποιους  πάντα θα επηρεάζει και κάποιοι θα θίγονται.

Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι οι δήμοι χρειάζονται δημάρχους δραστήριους και νοικοκύρηδες να προωθούν τα συμφέροντα των δημοτών και μόνον, να δημιουργούν, να οραματίζονται. Ευχόμαστε στον κ.Μαλτέζο να έχει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και να τον επιλέξουν οι Αργείοι συμπολίτες του.

Εμείς όμως ως κάτοικοι της Αργολίδας δεν τα είδαμε όταν βρέθηκε στην θέση του Αντιπεριφερειάρχη.

Α.Κ.

Παρακάτω  δημοσιεύουμαι αυτούσια την ανακοίνωση υποψηφιότητας του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Ι.Μαλτέζου

Φίλες και φίλοι,
όπως σας είχα πει η αποψινή μου συνέντευξη στο TV Super θα συζητιόταν… Για όσους δεν την παρακολούθησαν, είμαι στην ευχάριστη θέση να τους ενημερώσω πως θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος για τον Δήμο Άργους – Μυκηνών στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Οκτωβρίου.

Μίλησα με πολλούς συμπολίτες μας και ασπάζομαι την άποψή τους πως το Άργος είναι πλέον μια πόλη στάσιμη, χωρίς χαρακτήρα και στόχους. Έχουμε υπέρογκα δημοτικά τέλη, αδυναμία ένταξης προς χρηματοδότηση έργων αστικής ανάπλασης, οι δημόσιες υπηρεσίες φεύγουν από το Άργος και τα μαγαζιά ολοένα και κλείνουν.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, πώς περιμένει ο κουρασμένος κ. Καμπόσος να κάνει για το Άργος αυτά που δεν έκανε τα 12 προηγούμενα χρόνια και θέτει εκ νέου υποψηφιότητα;
Φίλες και φίλοι,

Στο πλαίσιο αυτό και υπό τις συνθήκες που αντιμετωπίζει ο τόπος μας ένιωσα την ανάγκη και την ευθύνη να προσπαθήσω από τη θέση του δημάρχου να μας ξανακάνω όλους περήφανους για την πόλη μας. Mπoρεί για εμένα να ήταν πιο εύκολο να παραμείνω στην Περιφέρεια και να επιδιώξω την επανεκλογή μου, αλλά νιώθω ότι διεκδικώντας το Δήμο θα είμαι πιο χρήσιμος στον τόπο.

Εμπιστεύομαι τις δυνατότητες αυτής της πόλης και τους ανθρώπους της. Είμαστε πολλοί που αγαπάμε το Άργος και που είμαστε έτοιμοι να το υπερασπιστούμε. Που θέλουμε να δούμε μία ανανέωση στην πόλη, μία αλλαγή. Στο προσεχές χρονικό διάστημα θα σας συστήσω τους ανθρώπους με τους οποίους ξεκινήσαμε αυτήν την πρωτοβουλία καθώς και τις προτάσεις μας.