spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΗ ΕΡΤ λογόκρινε τις δηλώσεις Τατούλη- τι καταγγέλλεται

Η ΕΡΤ λογόκρινε τις δηλώσεις Τατούλη- τι καταγγέλλεται

Πετσόκοψαν δηλώσεις του πρώην Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στην ΕΡΤ Καλαμάτας περί ευθυνών Μητσοτάκη στην υπόθεση υποκλοπών.

Την καταγγελία στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων έκανε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Καλαμάτας, Ηλίας Μαραβάς. «Καταγγέλλω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αλλοίωση στο δημοσίευμά μου και όπως επιτάσσουν η επαγγελματική μου συνείδηση και ο Κώδικας Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω κάθε μορφή λογοκρισίας στη δουλειά μου».

 

Τι συνέβη; Όπως ενημέρωσε τον Ηλία Μαραβά ο Συντονιστής Περιεχομένου των Περιφερειακών Σταθμών Στέφανος Κοτρωνάκης, αφαιρέθηκαν από το δημοσίευμά του οι αναφορές του πρώην Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Καλαμάτας στις 20/12 για τις ευθύνες του πρωθυπουργού στην υπόθεση των υποκλοπών.

«Εκτός από την αλλαγή στον τίτλο του άρθρου και την αφαίρεση των μη αρεστών τμημάτων του κειμένου, διαγράφηκαν όλα τα ολιγόλεπτα ηχητικά αποσπάσματα της συνέντευξης Τατούλη, τα οποία είχα επιμεληθεί και αφορούσαν τόσο το ζήτημα των υποκλοπών όσο και τα υπόλοιπα θέματα της συνέντευξης», καταγγέλλει ο Ηλίας Μαραβάς. «Αποτέλεσμα των εκτεταμένων λογοκριτικών παρεμβάσεων ήταν να αλλάξει συνολικά η δομή της ανάρτησης και να καταστήσει το δημοσίευμα ασαφές και ελλιπές, αφού το κεντρικό του στοιχείο ήταν τα ολιγόλεπτα ηχητικά αποσπάσματα της συνέντευξης. Το ακόμα πιο λυπηρό είναι ότι ο Στέφανος Κοτρωνάκης προσπαθεί, όπως και στην περίπτωση Σωτήρη Αργύρη, να δικαιολογήσει τη λογοκρισία με ισχυρισμούς που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα καθώς και με επιχειρήματα που απλά δεν αντέχουν κριτικής».

Στα θέματα της ενημέρωσης, η ΕΡΤ του Κωνσταντίνου Ζούλα είναι η χειρότερη ΕΡΤ που έχουμε δει ποτέ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων