spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΆργος- παρουσίαση παράστασης| Χρωστάς σένα γυναίκα

Άργος- παρουσίαση παράστασης| Χρωστάς σένα γυναίκα

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ¨Η Πάρνηθα¨ Γιώργος Μαυροειδής, κά. παρακολούθησαν την μουσικοθεατρική παράσταση

«ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΕ ΣΕΝΑ ΓΥΝΑΙΚΑ» που παρουσιάστηκε στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος, από την Θεατρική ομάδα PRAXEIS 11+1 του συλλόγου NAMASTE του Δήμου Φυλής, με την αρωγή των Δήμων Φυλής & Άργους Μυκηνών και τη συνεργασία της ΚΕΔΑΜ με το ΝΠΔΔ Πολιτισμού-Αθλητισμού ¨Η Πάρνηθα¨ Δ. Φυλής.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Η παράσταση εξυμνεί την γυναικεία υπόσταση μέσα στην εξέλιξη του χρόνου με όλες τις δυσκολίες αλλά και τα προοδευτικά της βήματα, προβάλλει τη θέση και τους ρόλους της γυναίκας στην παλαιότερη και σύγχρονη εποχή, ενημερώνει για την κακοποίηση της γυναίκας και για τα στατιστικά στοιχεία που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως στον τομέα της βίας εις βάρος της, αναδεικνύει την ευθύνη της κοινωνίας σε σχέση με την κριτική και την προκατάληψη στην οποία έχει υποβάλλει την γυναίκα, και ολοκληρώνεται με τη ΦΩΝΗ της ΓΥΝΑΙΚΑΣ που διεκδικεί τα δικαιώματα και την έκφραση της αλήθειας της.

Στην παράσταση έπαιξαν κατά σειρά εμφάνισης οι: Ν.Τοτόμης, Γ.Γκλιάτη, Νίκ.Γιαννή, Σταυρ.Μπούρα, Ειρ.Ντούζου, Ειρ.Γκαργκάσουλα, Κ.Κάγκας, Δ.Μαυροειδή, Έ.Σαραντοπούλου, Β.Βασιλάρας, Γ.Κοχλιαρίδου, Μ.Σκαματζούρα, Ι.Λιόση, Ελ.Κολιού.

Επιμέλεια κειμένων : Ι Λιόση, Ελ. Κολιού

Σκηνοθεσία: Ελ. Κολιού

Μουσική, Καλ/κή επιμέλεια, Ερμηνεία τραγουδιών: Ιωάννης Νανόπουλος.

Στο πιάνο ήταν ο Ανδρέας Μπογάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων