spot_img
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΒαρουφάκης| Η κυβέρνηση θέλει αποδυναμωμένους δήμους

Βαρουφάκης| Η κυβέρνηση θέλει αποδυναμωμένους δήμους

«Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε μία κυβέρνηση, που έτσι όπως έχει καταστρέψει το Δημόσιο μέσα από το αφήγημα του επιτελικού κράτους, θέλει και επιτελικούς δήμους. Γιατί θέλει δήμους που να μην έχουν τη δυνατότητα με ιδίους πόρους να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες, να φτιάχνουν παιδικούς σταθμούς, να φτιάχνουν σχολεία, να φτιάχνουν δομές. Δεν τους δίνει τη δυνατότητα».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην Πάτρα, μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο της πόλης, Κώστα Πελετίδη.

Επίσης, σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, «ο δήμαρχος Πατρέων έθεσε στον Γιάνη Βαρουφάκη τα προβλήματα της χρηματοδότησης των δήμων και της έλλειψης προσωπικού, αλλά και της “επέλασης” των ιδιωτών εργολάβων με βούληση των μνημονιακών κυβερνήσεων σε όλα τα πεδία και της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι «αυτή η ιδιωτικομανία της σημερινής και των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων παραβλέπει το κοινωνικό κεφάλαιο των ανθρώπων», ενώ σημείωσε πως «όλα αυτά δεν συνιστούν απλώς ιδεοληψία της κυβέρνησης, αλλά ότι με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα».

Επίσης, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 υπογράμμισε ότι «εμείς στηρίζουμε τον συγκεκριμένο συνδυασμό, τον συγκεκριμένο δήμαρχο, θα το κάνουμε και στις επόμενες εκλογές», προσθέτοντας: «Για εμάς ο Κώστας Πελετίδης είναι κορυφαίος δήμαρχος στην επικράτεια, διότι αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρξει μια ριζοσπαστική λαϊκή ενότητα πέραν κομματικών ορίων».

Αναφερόμενος στην Πάτρα, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «εμείς θεωρούμε πως είναι μία πόλη που πάνω στις πλάτες της στηρίζεται η ελπίδα για μία επαναβιομηχάνιση της χώρας» και συμπλήρωσε: «Η νεκρή εγκαταλελειμμένη βιομηχανική ζώνη σηματοδοτεί αυτήν τη στιγμή για εμάς αυτήν τη χαμένη ευκαιρία, αλλά και την ελπίδα ότι μπορούμε να φέρουμε νέες πράσινες τεχνολογίες στη χώρα, σε χώρους όπως η αποβιομηχανοποιημένη τέως βιομηχανική ζώνη της Πάτρας».

Μάλιστα, σε αυτό το σημείο τόνισε πως «είναι ντροπή για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ότι ούτε ένα ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν έχει πάει για πράσινες τεχνολογίες να παραχθούν ξανά σε βιομηχανικούς χώρους στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων