Δήμος Ζαχάρως| ‘Οχι στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών

Πρέπει να διαβάσετε

 

Ο Δήμος Ζαχάρως είναι αρνητικός στην υλοποίηση της επένδυσης τοποθέτησης ανεμογεννητριών στις ορεινές περιοχές του, αφού όπως τονίζει ο δήμαρχος Κώστας Αλεξανδρόπουλος (ΦΩΤΟ), «εμείς είμαστε υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και θα προχωρήσουμε στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε Δημοτικά κτίρια, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα… ανάψουμε το ‘‘πράσινο φως’’ για την καταστροφή του φυσικού κάλλους του δήμου μας.

Οπότε λέμε όχι σε αυτήν την επένδυση, που αφορά την εγκατάσταση τεράστιων ανεμογεννητριών και στην περιοχή μας και περιμένουμε πλέον να δούμε τι θα πράξει και η κυβέρνηση, αν δηλαδή θα συνεχίσει την αδειοδότηση αυτής της επένδυσης». Η άρνηση αυτή του δήμου, εκφράστηκε και στο δημοτικό συμβούλιο Ζαχάρως, που αποφάσισε να υποβάλει αίτηση αναθεώρησης, η οποία έχει τον χαρακτήρα ενδικοφανούς προσφυγής, κατά της ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 0619/2022 για αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 417,6 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 417,6 MW, στη θέση ΓΥΜΝΟΡΡΑΧΗ, ΡΟΣΚΙΟ, ΜΠΡΙΝΙΑ, ΜΠΑΝΤΑΒΑΣ, ΚΟΥΚΟΥΒΕΡΟΣ, ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΩΜΑ, ΣΑΜΑΤΑ, ΜΑΤΕΣΑΪΚΟ, των Δημοτικών Ενοτήτων ΑΛΙΦΕΙΡΑΣ, ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΗΣ, ΓΟΡΤΥΝΟΣ, ΕΙΡΑΣ, ΖΑΧΑΡΩΣ, ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ, των Δήμων ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ – ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ, ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, ΟΙΧΑΛΙΑΣ, ΖΑΧΑΡΩΣ, της Περιφερειακής Ενότητας ΗΛΕΙΑΣ, ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, της Περιφέρειας ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

Πάντως γι’ αυτό το θέμα αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι επόμενες εξελίξεις.

Τελευταία νέα

Ναύπλιο| Καταργούνται Οριστικά ΔΟΠΠΑΤ και ΔΟΚΟΙΠΑΝ

Προς οριστική κατάργηση ΔΟΠΠΑΤ και ΔΟΚΟΙΠΑΝ σύμφωνα με τον νέο νόμο. Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτή υπουργός Εσωτερικών κ. Λιβάνιος κατά...

Περισσότερα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο