spot_img
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΓιατί οι Έλληνες του Εξωτερικού "γυρίζουν" την πλάτη στις κάλπες

Γιατί οι Έλληνες του Εξωτερικού “γυρίζουν” την πλάτη στις κάλπες

Σε οικτρή αποτυχία εξελίχθηκε το εγχείρημα της ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού, νομοθέτημα που είχε καταρτίσει ο Τάκης Θεοδωρικάκος ως υπουργός Εσωτερικών, ενώ είχε και τις «ευλογίες» του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη.

Έτσι, μόλις λίγους μήνες πριν τις εθνικές εκλογές, οι Έλληνες του εξωτερικού έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην κυβέρνηση.

Ενδεικτικό είναι το σημερινό δημοσίευμα της φιλο-κυβερνητικής εφημερίδας «Καθημερινή».

«Λίγους μήνες πριν ανοίξουν οι κάλπες, οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με το νομοσχέδιο που έφερε τον Απρίλιο του 2021 για την ψήφο των αποδήμων, με σκοπό να πείσει τους Ελληνες της διασποράς να προσέλθουν στις κάλπες, δεν έχει αποδώσει καρπούς. Εως και σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», μόλις 3.800 Ελληνες του εξωτερικού ανά τον κόσμο έχουν μπει στη διαδικασία να καταθέσουν όλα τα δικαιολογητικά για να αποκτήσουν το δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές» γράφει ο δημοσιογράφος Σταύρος Παπαντωνίου.

Και προσθέτει:

«Ο βασικότερος λόγος είναι πως το νομοσχέδιο της κυβέρνησης θέτει εκ προοιμίου τόσο πολλά εμπόδια και διαδικαστικές δυσκολίες που λειτουργεί αποτρεπτικά προς τους ανθρώπους εκείνους που θα ήταν θετικοί να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές από τον τόπο κατοικίας τους».

Πέραν των διαρκών συγχαρητηρίων που προσφέρει στον εαυτό του μέσω Twitter, έχει να πει κάτι για αυτό ο κ. Θεοδωρικάκος; Το ίδιο ισχύει και για τον συνταγματολόγο με το στομφώδες ύφος, Γιώργο Γεραπετρίτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων