spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΛαμπρόπουλος| Καμία ανοχή στην "αξιοποίηση" της Καραθώνας

Λαμπρόπουλος| Καμία ανοχή στην “αξιοποίηση” της Καραθώνας

Δεν θα γίνει ανεκτή καμία προσπάθεια «αξιοποίησης» της Καραθώνας με περιορισμό στην ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών.

Η ελεύθερη πρόσβαση σε όλο το μήκος της παραλίας θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη από το Δήμο Ναυπλιέων .

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ιστότοπου THE POWER GAME https://www.powergame.gr/…/taiped-proothei-ti…/ σύντομα θα ξεκινήσει από το ΤΑΙΠΕΔ η αξιοποίηση του ακινήτου Καραθώνα στο Ναύπλιο .

«Το ακίνητο είχε περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ το 2013 με απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων & Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ). Ωστόσο μέχρι σήμερα ήταν αδύνατη η αξιοποίηση του καθώς μεγάλο μέρος του ακινήτου, περίπου 436.000 τ.μ., ήτοι 436 στρέμματα, είχε λάβει με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου του 1968 το δικαίωμα δικαιοχρησίας για 75 έτη ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ). Στόχος του δικαιώματος αυτού ήταν αξιοποίηση του Κτήματος Καραθώνα ως τουριστικού χώρου προς αξιοποίηση.

H συνολική έκταση είναι 1.912 στρέμματα. »

Είναι προφανές πως ο Δήμος Ναυπλιέων βρίσκεται ενώπιος με ένα μείζον ζήτημα για το Δήμο , πολίτες, τις επιχειρήσεις της πόλης του Ναυπλίου στο σύνολο τους και όχι μόνο τις εποχιακές δραστηριότητες στη Καραθώνα.

Αν η πόλη του Ναυπλίου στερηθεί τη Καραθώνα θα μείνει ουσιαστικά χωρίς παραλία αφού η Αρβανιτιά ως γνωστό δεν αρκεί.

Επίσης η ιστορία των χαμένων δημοσίων εκτάσεων για τη Πόλη του Ναυπλίου και το Δήμο Ναυπλιέων πρέπει να λάβει τέλος .

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Τα κτήματα οικόπεδα πέριξ του Αγίου Αναστασίου που είτε πωλήθηκαν είτε παραμένουν αναξιοποίητα αποτελούν ένδειξη αναποτελεσματικότητας του Δήμου.
Το πρωτόκολλο συνεργασίας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου από το Στρατόπεδο ΚΕΜΧ συνολικής έκτασης πάνω από 200 στρέμματα παραχωρούνται μόνο 30 στρέμματα προς χρήση και αυτά με μόνη χρήση την ανέγερση σχολικών μονάδων .

Οι κενές περιεχομένου ακόμη εξαγγελίες από τη Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής με την παραχώρηση έκτασης των Φυλακών Τίρυνθας , η οποία θα χρησιμοποιηθεί για χώρους εκπαίδευσης και αθλητισμού.

Όπως επίσης και πλημμελής αξιοποίηση άλλων ακινήτων και περιουσιακών στοιχειών πρέπει να λάβει τέλος.

Όπως η ερειπωμένη πισίνα του Αμφιτρύωνα , το Ξενία Ναυπλίου (Ξενία Α’) στην Ακροναυπλία δείχνουν την εγκατάλειψη και την έλλειψη ενδιαφέροντος από το Δήμο .
Χρειάζεται σχέδιο , επαγρύπνηση και διεκδίκηση για να μην έχουμε απώλεια και της Καραθώνας με τραγικές συνέπειες για το Δήμο , τη πόλη του Ναυπλίου τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις κτλ.
Ναύπλιο 28.11.2022
Ευάγγελος Αθ. Λαμπρόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων