spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΚλειστό γυμναστήριο Μεγαλόπολης| Εικόνες ντροπής- τι απαντά η δημοτική αρχή

Κλειστό γυμναστήριο Μεγαλόπολης| Εικόνες ντροπής- τι απαντά η δημοτική αρχή

Για εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης του Κλειστού Γυμναστηρίου Μεγαλόπολης έκανε λόγο ο Ανδρέας Γιαννόπουλος σε ανοικτή επιστολή που έστειλε σε όλους τους αρμόδιους φορείς.  Στην επιστολή του αναφέρει προβλήματα στην οροφή, στην θέρμανση, βρώμικα μπάνια, κατεστραμμένα όργανα γυμναστικής.

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς όλους τους αρμόδιους φορείς.

Δεν έχουν τελειωμό οι εικόνες εγκατάλειψης και αδιαφορίας στο κλειστό γυμναστήριο Μεγαλόπολης. Με αποτέλεσμα, γονείς και παιδιά κάθε χρόνο να αδυνατούν να αθληθούν όπως το επιθυμούν στην πόλη μας.

Αρχικά μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζει η οροφή στον χώρο της εισόδου η οποία τις βροχερές μέρες στάζει με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

Στη συνέχεια ένα επίσης σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζουμε είναι η θέρμανση, που είναι αδιανόητο τέλη Νοέμβρη να μην έχει μπει σε λειτουργία, με αποτέλεσμα την αύξηση επικινδυνότητας για τραυματισμούς.

Βρώμικα μπάνια, κατεστραμμένα ντουζ και έλλειψη ζεστού νερού τα καθιστούν ακατάλληλα για τους αθλητές.

Τέλος η πλήρη εγκατάλειψη της αίθουσας γυμναστηρίου (κατεστραμμένοι πάγκοι,και απώλεια οργάνων) αποτελούν εμπόδιο στην εκγύμναση των αθλητών.

Κύριοι, ήρθε η ώρα να απαντήσετε όχι με λόγια αλλά με πράξεις!!!

Υ. Γ Δεν ήρθα σε επικοινωνία μαζί σας διότι τα προβλήματα αυτά είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό.

Με εκτίμηση

Γιαννόπουλος Ανδρέας

ΤΙ λέει η Δημοτική Αρχή

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μεγαλόπολης σε απάντησή της στην ανωτέρω επιστολή αναφέρει ότι η στέγη του γυμναστηρίου έχει επισκευαστεί με πρόσφατη δημοπράτηση, έχουν αντικατασταθεί όλα τα θερμαντικά σώματα, τα μπάνια είναι σε άριστη κατάσταση.

Αναλυτικά η απάντηση του Δημάρχου Μεγαλόπολης:

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα χθες σε τοπικό μέσο ανάρτηση με τίτλο «Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεγαλόπολης».
Η έκπληξη μου μεγάλωσε και έγινε λύπη όταν είδα να έχει την υπογραφή του Ανδρέα Γιαννόπουλου, ενός μπασκετάνθρωπου, ο οποίος για πάρα πολλά χρόνια έχει υπηρετήσει τον αθλητισμό και έχει συμμετοχή με τις ομάδες της Μεγαλόπολης (και όχι μόνο) σε πολλές διοργανώσεις του αθλήματος.
Ξέρει βέβαια ο κ. Γιαννόπουλος ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι και ότι το κλειστό γήπεδο της Μεγαλόπολης εάν δεν είναι το καλύτερο της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. είναι από τα καλύτερα.
Πρέπει όμως να απαντηθούν όλες αυτές οι κατηγορίες για να ενημερωθεί και κάθε πολίτης που έχει μικρή ή καθόλου σχέση με την κατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου.
Πρώτα από όλα υπάρχουν οι αριθμοί και οι δράσεις που δεν εμπίπτουν στην υποκειμενική κρίση κανενός, αλλά είναι στοιχεία αναμφισβήτητα.
1. Η στέγη του κλειστού για πάρα πολλά χρόνια ήταν σε οικτρή κατάσταση και σε κάθε βροχή πλημμύριζε και όταν είχε αγώνα έπρεπε να γίνουν προσευχές για να μην βρέξει και μαζεύουν τα νερά με τους κουβάδες.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν να χαλάσει το παρκέ και να επισκευαστεί δύο φορές και να υπάρχει βέβαια άμεσος κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των αθλητών.
Η σημερινή δημοτική αρχή δημοπράτησε έργο με προϋπολογισμού 210.000,00€, (120.000,00€ με την έκπτωση που δόθηκε) για την επισκευή της στέγης και αυτή τη στιγμή είναι σε άριστη κατάσταση επιτρέποντας στα παιδιά της πόλης μας να αθληθούν σε συνθήκες ασφαλείας.
2. Αντικαταστήσαμε όλα τα σώματα καλοριφέρ και τους διακόπτες σωμάτων. Έγινε επισκευή μπόιλερ και αλλαγή του συλλέκτη της ύδρευσης του λεβητοστασίου. Με τις παρεμβάσεις αυτές μπορεί το σύστημα θέρμανσης να φτάσει σε ικανοποιητικό βαθμό απόδοσης.
3. Για την ανυπαρξία θέρμανσης όπως μας κατηγορεί η ανάρτηση, διαπιστώθηκε πριν λίγες μέρες ότι η αντλία θέρμανσης δεν λειτουργεί.
Απευθυνθήκαμε σε υδραυλικό της πόλης μας, την αποσύνδεσε και διαπίστωσε ότι έχει σοβαρή βλάβη. Παραγγείλαμε καινούργια η οποία τοποθετήθηκε.
Από μία βλάβη του ηλεκτρικού συστήματος σταμάτησε να λειτουργεί. Έγινε νέα αποσύνδεση, διορθώθηκε και θα τοποθετηθεί άμεσα. (Μπορεί ήδη να έχει τοποθετηθεί).
Καλό είναι λοιπόν Ανδρέα να ρωτάμε πρώτα τους αρμόδιους φορείς και μετά να απευθυνόμαστε σε αυτούς μέσα από τον τύπο, όταν δεν παίρνουμε απαντήσεις.
4. Καθαριότητα. Υπάρχει από το Δήμο υπεύθυνος σταδίου και τρεις καθαρίστριες μόνιμα στο χώρο αυτό και όλοι αυτοί κάνουν πάρα πολύ καλά τη δουλειά τους, και γι αυτό τους ευχαριστώ θερμά.
Όταν διάβασα την ανάρτηση πήγα απευθείας στο κλειστό, όπου βρήκα μία ομάδα μπάσκετ της πόλης μας να έχει προπόνηση. Μου είπαν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα και ότι θεωρούν εξαιρετικό χώρο για να αθληθούν το κλειστό γήπεδο. Επισκέφτηκα τα μπάνια τα ντουζ και τις αίθουσες γυμναστηρίου (με συνοδεία αθλητών) τα οποία τα βρήκα σε άριστη κατάσταση.
5. Γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα απεντομώσεις όλων των χώρων του κλειστού γυμναστηρίου και έχουν γίνει απολυμάνσεις για την προστασία όλων των όσων αθλούνται ή επισκέπτονται το γυμναστήριο.
Η ώρα λοιπόν να απαντήσουμε με πράξεις δεν ήρθε τώρα. Έχουν περάσει πολλές ώρες από όταν απαντήσαμε.
Να σημειώσω εδώ ότι σε αυτό το στάδιο έγινε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας ELITE 2021, με μεγάλη επιτυχία και στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε ότι «για πρώτη φορά μία εγχώρια διοργάνωση έγινε στα πρότυπα Παγκοσμίου πρωταθλήματος και το απήλαυσαν τόσο οι αθλητές, όσοι και οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης».
Επίσης το στάδιο ζητείται σε μόνιμη βάση για τις προπονήσεις παιδιών των κλιμακίων και σε μένα προσωπικά γονείς των αθλητών των κλιμακίων εκφράζουν θερμά συγχαρητήρια για την κατάσταση του σταδίου.
Τέλος να πω ότι στην επίσκεψη μου διαπίστωσα ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα στην είσοδο του σταδίου (όχι μέσα) με κάποιο πλαστικό στην οροφή που στάζει. Είναι εύκολο να διορθωθεί και θα γίνει. Εάν αυτό είναι ικανό να δώσει χαρακτηρισμούς εγκαταλελειμμένου σταδίου, μάλλον είναι κάτι παραπάνω από υπερβολικό.
Τελειώνοντας να πω απευθυνόμενος προς όλες τις ομάδες που προπονούνται στο κλειστό, το γραφείο του δημάρχου και των αντιδημάρχων είναι πάντα ανοιχτά, για να εκθέτετε τα προβλήματα και να προσπαθούμε να τα λύνουμε. Και αυτό για να βοηθήσουμε όλους τους νέους μας να αθλούνται σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων