spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑ.Πουλάς| Οξύ το πρόβλημα με τους εργάτες γης στα Ίρια

Α.Πουλάς| Οξύ το πρόβλημα με τους εργάτες γης στα Ίρια

Δήλωση του Βουλευτή Αργολίδας Ανδρέα Πουλά για την χθεσινή σύσκεψη στο Κοινοτικό Κατάστημα Ιρίων με θέμα τους εργάτες γης:

«Οξύ το πρόβλημα με τους εργάτες γης στα Ίρια
Η έλλειψη εργατών γης ταλαιπωρεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τον πρωτογενή τομέα όλης της χώρας και παρά τις συνεχόμενες εκκλήσεις των αγροτών για εύρεση λύσης δυστυχώς μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί.
Όπως είναι γνωστό εκτός από την έλλειψη εργατικών χεριών μεγάλες αγκυλώσεις και καθυστερήσεις προκαλεί η έντονη γραφειοκρατία που επικρατεί στις διαδικασίες πρόσληψης αλλοδαπών ή και ημεδαπών εργατών γης. Ο «Γολγοθάς» της εύρεσης και πρόσληψης εργατών γης απαιτεί από τους αγρότες το ξόδεμα χρόνου και χρήματος για την ολοκλήρωση των πολυδαίδαλων διαδικασιών που απαιτούνται.
Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο και στον νομό μας έχει γίνει ιδιαίτερα οξύ το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ειδικά στην περιοχή των Ιρίων όπου η παραγωγική δραστηριότητα είναι έντονη και οι απαιτήσεις σε εργατικά χέρια μεγάλες.
Την κατάσταση δυσχεραίνει η ύπαρξη παράτυπα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών που εργάζονται ως εργάτες γης αλλά λόγω της γραφειοκρατίας δεν διαθέτουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να απελαθούν ως παράνομοι μετανάστες.
Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς και συνεχίζουμε να ζητούμε να ληφθούν άμεσα όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την επίσπευση και την απλοποίηση των διαδικασιών μετάκλησης αλλοδαπών εργατών γης και της άμεσης καταγραφής και νομιμοποίησης των υπαρχόντων παράτυπα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών. Δυστυχώς η κυβέρνηση με την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα των εργατών γης κάνει τη ζωή των αγροτών πιο δύσκολη.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων