spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΧΙΚΗ 1Ομάδες Γ' Εθνικής Πελοποννήσου| Θα πνιγούμε στα νερά του Αιγαίου

Ομάδες Γ’ Εθνικής Πελοποννήσου| Θα πνιγούμε στα νερά του Αιγαίου

Νέα ανακοίνωση εξέδωσαν χθες οι οκτώ ομάδες της Πελοποννήσου που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, μεταξύ των οποίων φυσικά και ο Α.Ο. Διαβολιτσίου.

Η ανακοίνωση έχει τίτλο “φροντίστε να μην πνιγούν τα όνειρά μας και οι θυσίες μας στα νερά του Αιγαίου” και αναφέρεται στο μεγάλο κόστος που θα έχουν για τις οκτώ αυτές ομάδες τα πέντε ταξίδια στα νησιά του Αιγαίου.

Αυτό που ζητούν οι οκτώ ομάδες είναι να καλυφθεί σημαντικό μέρος της δαπάνης των μετακινήσεων από την Ομοσπονδία, κάτι που σε πρώτη φάση δέχθηκε το προεδρείο της ΕΠΟ, στη συνάντηση που έδωσε το “παρών” μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος Τάκης Μπαλτάκος.

Η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν το ΑΠΣ Πάτραι, ο Πανηλειακός, ο Αίαντας Γαστούνης, ο Α.Ο. Διαβολιτσίου, ο Πανγυθεατικός, η Α.Ε. Ερμιονίδα, ο Φοίνικας Νέας Επιδαύρου και ο Παναργειακός αναφέρει:

“Τη Δευτέρα 31 Οκτώβρη 2022, σε κοινή μας επιστολή και τα οκτώ σωματεία της Πελοποννήσου δημοσιοποιήσαμε τόσο στην κοινή γνώμη όσο και στα όργανα της ΕΠΟ την έντονη ανησυχία για τις φήμες που κυκλοφορούσαν πως θα συμπεριληφθούν οι σύλλογοι, σε κοινό όμιλο με τα σωματεία της «γειτονικής» ακριτικής Ρόδου, της Κω, της Λέσβου και της Μυκόνου!!

Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου η επιτροπή, δίχως να λάβει υπόψη της καθόλου την άποψή μας, επιβεβαίωσε τις φήμες και προχώρησε στον ορισμό του 4ου ομίλου συμπεριλαμβάνοντας τις ομάδες της Πελοποννήσου μαζί με αυτές των «γειτονικών» ακριτικών μας νησιών.

Σε συνέχεια των επιστολών που εξέφραζαν, τις ανησυχίες μας, η ΕΠΟ αποδέχθηκε το αίτημα μας για συνάντηση με την συμμετοχή του προέδρου κου Μπαλτάκου, του εκτελεστικού διευθυντή κου Φιλλιπούση και του προέδρου της επιτροπής διοργάνωσης πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κου Δανιήλ.
Σε πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης εκφράσαμε τις απόψεις μας, μοιραστήκαμε τον κοινό προβληματισμό όλων και υπερτονίσαμε, την ανάγκη κάλυψης από την ομοσπονδία του υψηλού κόστους μετακίνησης των ομάδων μας στα νησιά του Αιγαίου.

Απαντες, συμφωνήσαμε να εξεταστεί από την ΕΠΟ το δίκαιο αίτημά μας και η εκτίμηση όλων μας από τη συζήτηση ήταν πως η ομοσπονδία έχει την πρόθεση, κάτι που διεφάνη και από την τοποθέτηση του προέδρου που τοποθετήθηκε σχετικά, μιλώντας κάλυψη της δαπάνης των μετακινήσεων.

Αναλύοντας τους ομίλους, όπως αυτοί καταρτίστηκαν, είναι οφθαλμοφανές πως οι ομάδες του 4ου ομίλου θα επιβαρυνθούν περισσότερο από κάθε άλλο σωματείο της ηπειρωτικής Ελλάδας, τόσο οικονομικά όσο και σωματικά με σοβαρές επιπτώσεις στο αγωνιστικό κομμάτι, γεγονός που προκαλεί ανισότητα μεταξύ των ομάδων σε αυτό το πρωτάθλημα, μιας και τόσο αυτές που θα ανεβούν στην παραπάνω κατηγορία όσο και αυτές που θα υποβιβαστούν (η 9η χειρότερη από τους ομίλους πλην του πρώτου) διαγωνίζονται σε καλύτερες και ευνοϊκότερες συνθήκες.

Δεν θέλουμε και δεν είναι στις προθέσεις κανενός μας, η αποχώρηση από το πρωτάθλημα. Εκφράζουμε όμως, τον φόβο μας πως εάν δεν υπάρξει η κάλυψη αυτού του πολύ υψηλού κόστους, κάποιοι θα το πράξουν.

Αναμένουμε από την ΕΠΟ την άμεση και θετική ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημά μας, έτσι ώστε απρόσκοπτα να συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα.

Φροντίστε λοιπόν να μην πνιγούν τα όνειρά μας και οι θυσίες μας στα νερά του Αιγαίου… Είναι στο χέρι σας …”.

ΑΠΣ Πάτραι
Πανηλειακός
Αίαντας Γαστούνης
Α.Ο. Διαβολιτσίου
Πανγυθεατικός
Α.Ε. Ερμιονίδα
Φοίνικας Νέας Επιδαύρου
Παναργειακός