spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΓ. Γαβρήλος|Η απεργία της Τετάρτης είναι ένας αγώνας για αξιοπρέπεια

Γ. Γαβρήλος|Η απεργία της Τετάρτης είναι ένας αγώνας για αξιοπρέπεια

Η απεργία που έχουν προκηρύξει τα συνδικάτα στις 9 Νοέμβρη, πρέπει να δώσει ένα δυνατό, κοινωνικό και πολιτικό μήνυμα, ενάντια στις συνεχιζόμενες αντεργατικές κυβερνητικές πολιτικές.

Η Κοινωνία αντιστέκεται στις πολιτικές φτωχοποίησης της αντεργατικής κυβέρνησης. Αντεπιτίθεται, για να επιβάλει πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, που θα ανατρέψουν τη σημερινή κατάσταση και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την πραγματική προστασία των εργαζομένων, για τη διατήρηση και την αύξηση της αγοραστικής δύναμης των μισθών, την επαναφορά του εργατικού δικαίου, της ΕΓΣΣΕ και των συλλογικών συμβάσεων.
Ακρίβεια και πληθωρισμός φτωχοποιούν τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση αφήνει στο απυρόβλητο την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό στο ρεύμα και στην ενέργεια, στα τρόφιμα, στις μεταφορές και άλλες βασικές υπηρεσίες. Οι λογαριασμοί στα νοικοκυριά μένουν απλήρωτοι και οι εργαζόμενοι αδυνατούν να βγάλουν το μήνα.

Το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο του Υπ. Εργασίας έχει σχεδόν εξαφανίσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με τους εργαζόμενους σε μεγάλους κλάδους της οικονομίας, στη βιομηχανία, στο εμπόριο, στις υπηρεσίες να αμείβονται με τον κατώτατο μισθό φτώχειας των 713 Ευρώ. Η απώλεια της αγοραστικής δύναμης των μισθών έως 750 Ευρώ αγγίζει το 40%.

Μια άλλη πολιτική για μείωση του κόστους ζωής και βελτίωσης της κατάστασης των εργαζομένων είναι και αναγκαία και εφικτή και προτείνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:
Δραστική μείωση των λογαριασμών, μέσα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, των τιμών στα καύσιμα και τρόφιμα. Επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και επιβολή πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού, όπως έγινε στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Επιβολή πλαφόν στην τιμή της λιανικής, στο περιθώριο κέρδους των παρόχων και διατίμηση στην τιμή του φυσικού αερίου. Προστασία των ευάλωτων καταναλωτών.

Μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, κατάργησή του στο αγροτικό πετρέλαιο. Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα βασικά είδη κατανάλωσης στο 6%. Αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Ενεργοποίηση Μηχανισμού τιμαριθμικής αναπροσαρμογής σε ετήσια βάση, για μισθούς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Επιστροφή αναδρομικών στους συνταξιούχους σε 3 ετήσιες δόσεις. Επαναφορά της 13ης σύνταξης (πλήρης για συντάξεις έως 500 ευρώ και ποσοστιαία για τα επόμενα κλιμάκια).

Αύξηση αφορολόγητου ορίου στα 10.000 ευρώ. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός για επιχειρήσεις. Προστασία πρώτης κατοικίας, αγροτικής γης και επαγγελματικής στέγης.

Ένα σύνολο ολοκληρωμένων και κοστολογημένων προτάσεων με μοναδική έγνοια τη στήριξη της κοινωνίας και των μεσαίων στρωμάτων και όχι τον υπερπλουτισμό των λίγων φίλων και ισχυρών.

Η απεργία της Τετάρτης είναι ένας αγώνας για την αξιοπρέπεια του κάθενός μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων