spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΑκρίβεια| Μηδενισμό του ΦΠΑ στα τρόφιμα ζητά ο Πετράκος

Ακρίβεια| Μηδενισμό του ΦΠΑ στα τρόφιμα ζητά ο Πετράκος

Όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη!

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» καλεί όλους τους φίλους της να συμμετέχουν στην Γενική Απεργία την Τετάρτη 9 Νοέμβρη και στις ενωτικές απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου.

Η ακρίβεια συνεχίζει να αυξάνεται υπέρμετρα σε είδη κάλυψης βασικών λαϊκών αναγκών, σε καύσιμα και τρόφιμα, ροκανίζοντας ακόμα περισσότερο τα ήδη μειωμένα από τις πολιτικές της πολύχρονης λιτότητας λαϊκά εισοδήματα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αντιμετωπίζει την ακρίβεια, γιατί δεν θέλει να θίξει τα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, που έσπασαν κάθε ρεκόρ τη φετινή χρονιά. Με τις διάφορες επιδοτήσεις ελεημοσύνης, που ουσιαστικά πληρώνει ο ίδιος ο λαός μέσω των υπέρογκων κρατικών εσόδων από την έμμεση φορολογία, καλύπτει μόνο ένα πολύ μικρό μέρος της απώλειας των λαϊκών εισοδημάτων. Έτσι, οδηγεί το λαό σε ενεργειακή φτώχεια και οικονομική εξαθλίωση, ενώ, αντί να σταματήσει την ασυδοσία των μεγάλων επιχειρήσεων, προσπαθεί να τον κοροϊδέψει με υποτιθέμενα «μέτρα», όπως το «καλάθι του νοικοκυριού».

Απαιτείται ενότητα και αγώνας γιατί οι πολιτικές της φτωχοποίησης του λαού και έντασης του αυταρχισμού δεν είναι ανίκητες.

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 9 Νοέμβρη, διεκδικώντας αγωνιστικά: Ουσιαστική αύξηση των μισθών και των συντάξεων, χορήγηση ΑΤΑ (Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής ), μέτρα ελέγχου της αγοράς, πάγωμα και μείωση των τιμών σε βασικά προϊόντα, μηδενισμό του ΦΠΑ στα τρόφιμα, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, δραστική μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Κατάργηση των χρηματιστηρίων ενέργειας, της ρήτρας αναπροσαρμογής και του ειδικού φόρου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, και μείωση ΦΠΑ στο φυσικό αέριο, αγροτικό πετρέλαιο, πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης και βενζίνη στο 4% ,επιβολή ανώτατου πλαφόν στις τιμές της και εθνικοποίηση των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας και παραγωγής καυσίμων , δωρεάν χορήγηση 300 κιλοβατώρων τον μήνα για όσους είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας και σταμάτημα αποκοπών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου σε φτωχά υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά και επανασύνδεσή τους.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων