spot_img
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΒρυξέλλες| Πιάστηκαν στα χέρια δυο Έλληνες Πρόεδροι Επιμελητηρίων

Βρυξέλλες| Πιάστηκαν στα χέρια δυο Έλληνες Πρόεδροι Επιμελητηρίων

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκαν εκπρόσωποι των επιμελητηρίων της χώρας για να ενημερωθούν για τις προοπτικές στήριξης των επιχειρήσεων. Ο οικονομικός επόπτης της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιάννης Βουτσινάς επιτέθηκε στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρη Σκιαδαρέση, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο! Γίναμε ρεζίλι των σκυλιών και στις Βρυξέλλες.

Οπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, οι δύο άνδρες είχαν μια διαφωνία έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμενε η ελληνική αποστολή, με τον κ. Βουτσινά να χτυπάει τον κ. Σκιαδαρέση μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συναδέλφων τους. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κατήγγειλε το περιστατικό στη βελγική αστυνομία και στη συνέχεια μετέβη στο κοντινότερο νοσοκομείο, όπου και υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σκιαδαρέσης προτίθεται να δώσει συνέχεια στο θέμα, υποβάλλοντας μήνυση εις βάρος του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό μελανό σημείο της επίσκεψης των εκπροσώπων της επιμελητηριακής κοινότητας στην πρωτεύουσα του Βελγίου. Υπήρξε κι ένα θεσμικό ατόπημα που μόνο τιμή δεν περιποιεί για τη διοίκηση της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων. Τι συνέβη; Η ΚΕΕ οργάνωσε, με δικά της έξοδα, εκδήλωση για τους Ελληνες ευρωβουλευτές, καλώντας όμως μόνο τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Κάτι που επιβεβαίωσαν τόσο ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ, όταν ρωτήθηκαν από μέλη των επιμελητηρίων γιατί δεν έδωσαν το «παρών». Πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο στην ιστορία των επιμελητηρίων, που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά, ανεξαρτήτως διοίκησης.

Οπως είναι λογικό, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις μεταξύ των προέδρων των επιμελητηρίων, ακόμα και σε προέδρους που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα. Δεν ξέρουμε ποιος έδωσε την εντολή να πραγματοποιηθεί το γεύμα μόνο με τους ευρωβουλευτές της Ν.Δ., πρόκειται όμως αναμφίβολα για αντιθεσμική συμπεριφορά.

Μάλλον εκεί στην Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων ξέχασαν ή συνειδητά αγνοούν ότι δεν εκπροσωπούν τη Ν.Δ., αλλά αποτελούν θεσμικό φορέα που εκπροσωπεί όλα τα επιμελητήρια της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων