spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ"Γαλάζιος εμφύλιος" στην Πελοπόννησο εν όψει εκλογών

“Γαλάζιος εμφύλιος” στην Πελοπόννησο εν όψει εκλογών

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε τετ α τετ με τον Βασίλη Κικίλια στη Μεσσηνία. Και όπως λένε πληροφορίες, έγινε καταμέτρηση «δυνάμεων» στην περιοχή.

Ο Βασίλης Κικίλιας έπλεξε το εγκώμιο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά (άλλωστε ο τελευταίος τον εμπιστεύτηκε και του ανάθεσε το υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τον Ιούνιο του 2014). Ο κ.Κικίλιας μεταξύ άλλων είπε ότι ο κ. Σαμαράς στήριξε στη Μεσσηνία τόσο στα μεγάλα έργα όσο και στις μικρές ανθρώπινες στιγμές στην πλημμύρα της Καλαμάτας.

Οι «κακές γλώσσες» όμως σχολίασαν ότι η τελευταία αναφορά του Β. Κικίλια άφηνε σαφείς αιχμές κατά του τότε δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα που απέφυγε να περπατήσει μέσα στις λάσπες επειδή όπως υποστηρίζει «δεν ωφελεί τίποτα τους πληγέντες η αυτοψία των πολιτικών παρουσία της κάμερας».

Για το παρασκήνιο, να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν ο κ. Κίκιλιας είχε συγκρουστεί σκληρά με τον κ. Νίκα όταν ήταν υπουργός Υγείας.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος αγκαλιάζοντας και φιλώντας τον πρώην πρωθυπουργό στον πεζόδρομο της Αριστομένους έκοψε οριστικά και δημόσια οποιαδήποτε σχέση τον συνέδεε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Η παρουσία των δυο αντρών στην περιοχή ξεσήκωσε πολιτικές θύελλες!

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετέπειτα, ο κ. Νίκας κατήγγειλε τον «αποκλεισμό του», διότι -όπως είπε- ουδέποτε εκλήθη να συμμετάσχει στην ενημερωτική εκδήλωση που έγινε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας παρουσία Κικίλια και Σαμαρά αλλά και στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας! “Αν θέλουν να κάνουν επί της ουσίας συζήτηση και όχι επικοινωνιακού τύπου, θα έπρεπε να κληθεί και η Περιφέρεια”, πρόσθεσε.

Πολλοί είπαν ότι ο αποκλεισμός Νίκα ήταν ουσιαστικά, προσπάθεια κάποιων να τον απομονώσουν πολιτικά ενώ η όλη κόντρα με τον “γαλάζιο” Περιφερειάρχη έγινε από πλευράς Κικίλια για τα… μάτια του Σαμαρά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε ακόμη πολλά να δούμε πολλά στην περιοχή όσο οδεύουμε προς τις αυτοδιοικητικές και εθνικές εκλογές…

Κάποιοι μιλούν για “γαλάζιο εμφύλιο” που θα εξαπλωθεί!

ΠΗΓΗ: ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων