spot_img
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠελοπόννησος| Αντιδράσεις ενάντια στις ανατιμήσεις ετοιμάζουν οι έμποροι

Πελοπόννησος| Αντιδράσεις ενάντια στις ανατιμήσεις ετοιμάζουν οι έμποροι

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ο.Ε.ΕΣ.Π. 2022 Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Οκτωβρίου 2022, στην Πάτρα, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.).

Τις εργασίες της Συνέλευσης χαιρέτισαν η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία μετέφερε και το προσωπικό μήνυμα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Αχαΐας Αλέξη Τσίπρα, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Αχαΐας Κωνσταντίνος Μάρκου, ο Βουλευτής ΚΚΕ Ν. Αχαΐας Νικόλαος Καραθανασόπουλος, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Β/Δ Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος Γεώργιος Παππάς, τα πρώην μέλη του Δ.Σ. της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Γεώργιος Ρώρος και Νικόλαος Στριφτούλιας, ο πρώην Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Πολυχρόνης Θωίδης καθώς και Πρόεδροι και Αντιπρόσωποι της Ο.Ε.ΕΣ.Π. από την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά. Επίσης επιστολή απέστειλαν: ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού και Βουλευτής ΝΔ Ν. Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας. Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν με ευρεία πλειοψηφία ο Διοικητικός και ο Οικονομικός Απολογισμός του περασμένου έτους (2021) καθώς και ο προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους (2022), επισφραγίζοντας έτσι το έργο και τις συνεχείς προσπάθειες της Ομοσπονδίας για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι έμποροι και η μικρομεσαία επιχείρηση.

Στη Γενική Συνέλευση είχαν την ευκαιρία όλοι οι παριστάμενοι να εκθέσουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους αναφορικά με τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρηματίες εξαιτίας της πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης. Επίσης κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, ο Πρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Γεώργιος Βαγενάς ανακοίνωσε τους στόχους του τρέχοντος έτους, δίνοντας έμφαση στις παρεμβάσεις που απαιτούνται σχετικά με τους πλειστηριασμούς, τον σχεδιασμό νέας ρύθμισης 120-240 δόσεων για όλα τα χρέη των επιχειρήσεων με αφαίρεση των προσαυξήσεων και των πανωτοκίων, τον ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό και το αφορολόγητο όριο. Επιπλέον εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο, που η κυβέρνηση προτίθεται να ψηφίσει στη Βουλή, σχετικά με την υποχρεωτική διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις γενικές Συνελεύσεις και τις εκλογικές διαδικασίες.

Τέλος, ανέφερε ότι άμεσα πρέπει να προχωρήσουν σε νέες μορφές αντίδρασης για να φτάσουν στην κορύφωση του αγώνα ενάντια στο δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος και ενάντια στην ακρίβεια και τις ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις. Ακόμα, υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου «Η Τριήρης» και του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης, ευελπιστώντας σε παρόμοιες συνεργασίες και άλλων περιφερειακών συλλόγων, στους οποίους η Ομοσπονδία μας θα σταθεί αρωγός με στόχο την ανάπτυξη των μελών τους και των τοπικών κοινωνιών.

Τέλος, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης – μέλος της Ομοσπονδίας μας, παρουσίασε το αφηγηματικό ντοκιμαντέρ «Ρεσάλτο», το οποίο αναφέρεται στο ιστορικό γεγονός που διαδραματίστηκε στο Κάστρο της Κορώνης στις 13 Φεβρουαρίου του 1824. Στόχος αυτής της παρουσίασης ήταν η περαιτέρω διάδοση του σημαντικού αυτού γεγονότος και η προτροπή κι άλλων συλλόγων για ανάλογες προσπάθειες ανάδειξης σημαντικών ιστορικών γεγονότων. Εκ της Ομοσπονδίας

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων