spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΤι τρέχει με το Ισραήλ και τη βάση στην Καλαμάτα;

Τι τρέχει με το Ισραήλ και τη βάση στην Καλαμάτα;

Νεύρα, αμηχανία και μεγάλος πονοκέφαλος επικρατεί από χθες τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στα υπουργεία Αμυνας και Εξωτερικών για το αιφνιδιαστικό (για δεύτερη φορά ) άδειασμα της Αθήνας από το Ισραήλ, ο υπουργός Άμυνας του οποίου, όχι μόνο ακύρωσε κυριολεκτικά στο παρά πέντε την επίσκεψή του στη χώρα μας, αλλά επέλεξε, αντί της Ελλάδας, να μεταβεί στην Τουρκία για συνάντηση με τον Χουλουσί Ακάρ.

Είναι λοιπόν, τουλάχιστον περίεργο το δεύτερο στη σειρά άδειασμα της Αθήνας από τον κ. Μπένι Γκαντς, ο οποίος είχε ακυρώσει ξανά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα πριν από περίπου έναν χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπολίτευση έχει καταγγειλλει τους όρους αυτής της συμφωνίας. Να τολμήσει να φέρει στη Βουλή τη σύμβαση με το Ισραήλ για το Διεθνές Αεροπορικό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα κάλεσε τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντάς την από τις συμφωνίες που “σκανδαλωδώς ζημιώνουν το ελληνικό Δημόσιο”.

Ισραηλινές πηγές ανέφεραν πως η ακύρωση της επίσκεψης του υπουργού Άμυνας Μπένι Γκαντς στην Ελλάδα οφείλεται σε λόγους που επιβάλλουν ο υπουργός να βρίσκεται στο Ισραήλ, υπογραμμίζουν πως οι σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ είναι σταθερές και σημαντικές και για τις δύο πλευρές,, ενώ για την επίσκεψη στην Τουρκία την επόμενη εβδομάδα επισημαίνουν πως δεν σχετίζεται με την επίσκεψη στην Ελλάδα, καθώς ήταν προκαθορισμένη.

Πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων