spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΜεσσηνία|Ο Σαμαράς τα έκανε... μαντάρα

Μεσσηνία|Ο Σαμαράς τα έκανε… μαντάρα

 

Ο Σαμαράς τα έκανε μαντάρα στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου

Κατάφερε στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου να μην πάει ούτε ο ίδιος, να μην παραστεί ούτε ο Τσούνης και να αντιδράσουν πρεσβείες

Η έκφραση «τα έκανε μαντάρα» χαρακτηρίζει απολύτως αυτό που συνέβη στην Πύλο και τους εορτασμούς για την 195η επέτειο από τη ναυμαχία του Ναβαρίνου εξαιτίας του Αντώνη Σαμαρά.

Ο άνθρωπος κατάφερε με μία του κίνηση να υποβαθμίσει τους εορτασμούς. Τι έκανε; Λειτουργώντας αυτόνομα, χωρίς καμία συνεννόηση, είχε καλέσει στις εορταστικές εκδηλώσεις τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη, ο οποίος δέχθηκε χωρίς μάλλον να γνωρίζει ότι στις εκδηλώσεις μετέχει και η Ρωσία.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος διετέλεσε και υπουργός Εξωτερικών, έκανε λάθος όχι αρχάριου διπλωμάτη, αλλά αρχάριου πολιτικού. Το γεγονός ότι η Ρωσία εμπλέκεται σε πόλεμο διέλαθε της προσοχής του κ. Σαμαρά.

Ο κ. Τσούνης πήρε πίσω το «ναι» που είχε πει, οι υπόλοιπες πρεσβείες αντέδρασαν, και έτσι στους εορτασμούς δεν πήγε ούτε ο Τσούνης ούτε καν ο Σαμαράς. Και όλες οι ξένες πρεσβείες συμμετείχαν με εκπροσώπους χαμηλότατου επιπέδου. Κοινώς, τα έκανε μαντάρα και κρύφτηκε ο Σαμαράς.

Μετά τη δοξολογία, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο εκ μέρους της κυβέρνησης, τον βουλευτή Περικλή Μαντά εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, τον εκπρόσωπο της διοίκησης της πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου Γιώργο Γιάνναρη, τον επίτιμο πρόξενο της Γαλλίας Αριστείδη Μουτζούρη, ενώ το στεφάνι της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέθεσε ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας.

ΠΗΓΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων