spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑΑγρότες Αργολίδας| Δεν είμαστε επαίτες- η Κυβέρνηση μας κοροϊδεύει

Αγρότες Αργολίδας| Δεν είμαστε επαίτες- η Κυβέρνηση μας κοροϊδεύει

Την δυσαρέσκεια τους εξέφρασαν τόσο για τον Βουλευτή Αργολίδας της Ν.Δ κ. Ανδριανό, όσο και για τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο

Σε μηχανοκίνητη διαμαρτυρία στις πόλεις του Άργους και του Ναυπλίου προχώρησαν και σήμερα Παρασκευή 21 Οκτωβρίου οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί της Αργολίδας, με αφορμή “τα μεθοδευμένα πορίσματα του ΕΛΓΑ που αφορούν τον παγετό του Ιανουαρίου 2022” όπως αναφέρουν.

Οι αγρότες που συμμετέχουν στην κινητοποίηση κατέληξαν με την πορεία τους στην Αντιπεριφέρεια Αργολίδας.

Εκεί έχουν καλέσει σε σύσκεψη τους βουλευτές Αργολίδας, τον Αντιπεριφερειάρχη, τους Δημάρχους τον Διοικητή του ΕΛΓΑ και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου,στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας με μόνο θέμα τα πορίσματα του ΕΛΓΑ.

Στην σημερινή κινητοποίηση των αγροτών συμμετείχε και κλιμάκιο του ΚΚΕ Αργολίδας με επικεφαλής τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Παπαναστάση ενώ παρευρέθηκε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας

Επίσης στην σημερινή κινητοποίηση συμμετείχε και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας ο οποίος σε ανακοίνωση του ανέφερε: “Τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για το παγετό του Ιανουαρίου που δίνονται αυτές στις μέρες στους συναδέλφους αγρότες του νομού, είναι ντροπιαστικά. Μιλάμε για ποσοστά ζημιών που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα και με την αποζημίωση να φτάνει να είναι πιο κάτω από την προκαταβολή που δόθηκε (300 ευρώ/στρέμμα).

Για τον παγετό, έγινε αυτοψία από τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και τον Υπουργό ΥπΑΑΤ, που διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής και συμφώνησαν. Συμπληρωματικά, δόθηκε λεπτομερή έκθεση για το ποσοστό των ζημιών από τους γεωπόνους από την ΔΑΟΚ Αργολίδας.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, ο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΟΣ Κανονισμός του ΕΛΓΑ, που δεν αποζημιώνει το σύνολο της καταστροφής τόσο στη φυτική παραγωγή όσο και στο φυτικό κεφάλαιο.

Είναι πρόκληση, τα όσα διαδίδουν τόσο ο κ. Λυκουρέντζος όσο και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Αδριανός, ότι οι ενστάσεις που θα γίνουν, θα αντιμετωπιστούν θετικά. (λόγω των επικείμενων βουλευτικών εκλογών). Ας ήταν θετικές από την αρχή.

Εμείς δεν είμαστε επαίτες ούτε μπορούμε να ζήσουμε με τα ψίχουλα που μας δίνουν. Πληρώνουμε την ετήσια εισφορά στον ΕΛΓΑ μέχρι τελευταίο ευρώ και απαιτούμε να αποζημιωνόμαστε για το πραγματικό ύψος της οικονομικής ζημιάς.

Ξεκινάμε την αρχή των κινητοποιήσεων, που αποφασίστηκε ομόφωνα στην σύσκεψη στην ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ, με όλους του Αγροτικούς Συνεταιρισμούς του Νομού.

Και λέμε αρχή γιατί η τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής (πετρέλαιο, αγροτικό ρεύμα, λιπάσματα- αγροεφόδια κ.α.) και η μείωση των τιμών που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα εξάμηνο, μας έχουν οδηγήσει σε οικονομική εξαθλίωση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

· Να μην παρακρατηθεί από τον ΕΛΓΑ ούτε ένα ευρώ από την προκαταβολή

· Ο ΕΛΓΑ να πάρει τώρα πίσω τα ντροπιαστικά πορίσματα και να τα επαναφέρει σύμφωνα με την έκθεση της ΔΑΟΚ αλλά και των γεωπόνων του ΕΛΓΑ που έκαναν την αυτοψία.

· Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων