ΕΠΟ για ερασιτεχνικά πρωταθλήματα| Πολύ κοντά η επανέναρξη

Συνεδριάζει σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποφασίσει την έναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων που διακόπηκαν με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις 30/9, λόγω του “νόμου Αυγενάκη” και ειδικότερα των ποδοσφαιρικών κυρώσεων που προβλέπει για τα σωματεία, τα οποία δεν έχουν αιτηθεί την εγγραφή τους στο μητρώο της ΓΓΑ.

Η ΕΠΟ οδηγείται στην απόφαση έναρξης των πρωταθλημάτων αφενός έπειτα από τη νέα δεκαήμερη παράταση που έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού την περασμένη Πέμπτη, παρέχοντας τη δυνατότητα στα σωματεία να μπορέσουν ν’ αγωνιστούν ακόμα και υποβάλλοντας αίτηση εγγραφής στο μητρώο και αφετέρου λόγω της πίεσης που ασκούν τα σωματεία, τα οποία θέλουν να αρχίσουν τα πρωταθλήματα.

Η αμφισβήτηση διατάξεων του “νόμου Αυγενάκη”, τις οποίες η ΕΠΟ θεωρεί αντισυνταγματικές και αντίθετες με την ολιστική μελέτη, θα συνεχιστεί, αυτή τη φορά στο πεδίο της Δικαιοσύνης.

Το Νοέμβριο συζητείται στο ΣτΕ η προσφυγή τριών σωματείων της ΕΠΣ Δωδεκανήσου κατά της συνταγματικότητας του νόμου και η ΕΠΟ έχει κάνει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ τους.