spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΠόρος| Χωρίς καθηγητές το Γυμνάσιο- διαμαρτυρία γονέων στην Κεραμέως

Πόρος| Χωρίς καθηγητές το Γυμνάσιο- διαμαρτυρία γονέων στην Κεραμέως

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, έστειλε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Πόρου.

Με την επιστολή του ο Σύλλογος γονέων, διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι το Γυμνάσιο Πόρου υπολειτουργεί εδώ και πέντε εβδομάδες λόγω έλλειψης καθηγητών.

Ο Σύλλογος σημειώνει πως ανάλογη κατάσταση επικράτησε και την περσινή χρονιά στο Γυμνάσιο Πόρου, με αποτέλεσμα οι γονείς να αναγκάζονται να στέλνουν τα παιδιά στα φροντιστήρια για να καλύψουν τα εκπαιδευτικά κενά.

Ο Σύλλογος ζητά να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα στελέχωσης του Γυμνασίου, ώστε να μην αναγκαστούν να προβούν σε ποιο ακραίες ενέργειες διαμαρτυρίας.

Η επιστολή κοινοποιείται στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, στους βουλευτές Α’ Πειραιώς και Νήσων, στον Δήμαρχο Πόρου, στην Διευθύντρια του Γυμνασίου Πόρου και στα Μ.Μ.Ε.

Ακολουθεί η επιστολή του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Πόρου:

“Αξιότιμη κυρία υπουργέ,

αναγκαζόμαστε να σας στείλουμε την παρούσα επιστολή, προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε έντονα για το γεγονός ότι το Γυμνάσιο Πόρου, ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εξακολουθεί να υπολειτουργεί έχοντας πολλά κενά καθηγητών.

Τα παιδιά μας, τα οποία ξεκίνησαν χαρούμενα τη χρονιά, με την ελπίδα να καλύψουν σημαντικά κενά που είχαν από πέρυσι (βλ. κατωτέρω), μπαίνουν στην πέμπτη εβδομάδα της σχολικής χρονιάς, χωρίς να έχουν ακόμα ημερήσιο πρόγραμμα μαθημάτων. Τις περισσότερες μέρες φεύγουν από το σχολείο, μετά από μια ή δύο ώρες μαθήματος, ενώ καθηγητές που αρχικά μπήκαν στις τάξεις και τους συστήθηκαν ως “καθηγητές τους”, στη συνέχεια αποχώρησαν. Περιττό να αναφέρουμε τις συνέπειες της διάλυσης αυτής στην εκπαίδευση των παιδιών μας, στην ψυχολογία τους και στη διάπλαση του χαρακτήρα τους.

Σας γνωστοποιούμε ότι αντίστοιχη κατάσταση επικράτησε και πέρυσι, καθόλη τη σχολική χρονιά, λόγω της μακράς απουσίας της φιλολόγου, κυρίας Γυμνασιάρχου για λόγους υγείας και τη μη κάλυψη, εκ μέρους του υπουργείου του κενού με αναπληρωτή. Πιθανές δομικές και τραγικές παθογένειες του συστήματος παιδείας και αδιαφορία των αρμοδίων καταδίκασαν ολόκληρα τμήματα του σχολείου μας σε ελλιπή διδασκαλία βασικών φιλολογικών μαθημάτων και ανάγκασαν πολλές οικογένειες να επωμισθούν το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος που συνεπάγεται η παραπαιδεία.

Οφείλουμε βεβαίως να αναφέρουμε πως ο τωρινός Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης φαίνεται να εξαντλεί κάθε δυνατότητα που του παρέχει το σύστημα για την κάλυψη των κενών. Ωστόσο έχουμε διαπιστώσει με μεγάλη μας έκπληξη ότι το σύστημα δεν μπορεί να εξασφαλίσει πάντα την τοποθέτηση καθηγητών, αλλά επαφίεται και στην δική τους επιθυμία να τοποθετηθούν σε κάποιο σχολείο, με ανοικτό πάντα το ενδεχόμενο να μην δηλώνουν το Γυμνάσιο Πόρου ούτε στην πρώτη ούτε στην δεύτερη, ούτε σε καμία φάση προσκλήσεων. Και πως να το δηλώνουν δηλαδή ή να παραμείνουν σε αυτό, όταν το σχολείο μας μέσα σε λίγα χρόνια έχει αποκτήσει τη φήμη μη προτιμητέου από τους καθηγητές.

Κυρία υπουργέ, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας και την αμεσότητα σας στη λύση των προβλημάτων της παιδείας, θα επιθυμούσαμε να διερευνήσετε και να απαλείψετε τους λόγους που οδήγησαν το Γυμνάσιο Πόρου σε αυτή την παρακμή. Θα θέλαμε να δώσετε στα παιδιά μας τις ίδιες ευκαιρίες με τους μαθητές των λοιπών γυμνασίων της χώρας. Ως γονείς αγωνιούμε και αγωνιζόμαστε για το μέλλον τους. Άλλωστε πρόκειται για τη νέα γενιά, για εκείνους που σε λίγα χρόνια θα κρατούν τα ηνία της χώρας. Το μέλλον τους είναι συνυφασμένο με το μέλλον της.

Κυρία υπουργέ, κύριοι βουλευτές, κύριε δήμαρχε, οφείλετε να ενεργήσετε για την εύρυθμη λειτουργία του Γυμνασίου Πόρου. Δεν σας κρύβουμε πως τόσο η δική μας υπομονή όσο και των παιδιών μας έχει εξαντληθεί προ πολλού. Επιπλέον, νιώθουμε πικρία, καθώς διαπιστώνουμε ότι ακολουθώντας το πνεύμα ευπρέπειας που πρέπει να διέπει τις διαπροσωπικές και κοινωνικές σχέσεις, δεν έχουμε καταφέρει να βοηθήσουμε στην λύση του προβλήματος του σχολείου μας. Ως εκ τούτου, αν εντός της ερχόμενης εβδομάδας δεν επανδρωθεί το Γυμνάσιο Πόρου, θα αναγκαστούμε να προβούμε σε πιο ακραίες ενέργειες.

Με τιμή
Εκ του Συλλόγου
Ο πρόεδρος Μελέτης Κώτσαινας
Η γενική γραμματέας Μαρία Ράντου”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων