spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑγγελοπούλειο Ίδρυμα| Υποτροφίες σε 7 φοιτητές με καταγωγή την Μιδέα

Αγγελοπούλειο Ίδρυμα| Υποτροφίες σε 7 φοιτητές με καταγωγή την Μιδέα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγγελοπούλειου Ιδρύματος Σχολικών Κτιρίων και Υποτροφιών ανακοινώνει τη χορήγηση -κατόπιν επιλογής- επτά συνολικά υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Οι πέντε υποτροφίες είναι για προπτυχιακές σπουδές, σε πρωτοετείς φοιτητές-φοιτήτριες ή σε φοιτητές-φοιτήτριες επόμενων ετών. Οι δύο υποτροφίες είναι για μεταπτυχιακές σπουδές σε φοιτητές-φοιτήτριες.

Οι υποτροφίες αφορούν σπουδές (προπτυχιακές, μεταπτυχιακές) σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Οι υποψήφιοι υπότροφοι πρέπει να έχουν ηλικία μέχρι 24 ετών για τις προπτυχιακές σπουδές και μέχρι 36 ετών, για τις μεταπτυχιακές σπουδές.

Οι υποτροφίες χορηγούνται σε φοιτητές των οποίων οι γονείς διαμένουν στην περιοχή του τέως Δήμου Μιδέας και είναι άποροι ή εντάσσονται στις οικονομικές προϋποθέσεις που αναφέρονται στην ΚΤΑ Φ5 /68535 /Β3 /18-06-2012 – ΦΕΚ 1965/ 18-06-2012/ τ. Β’, (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α).

Εάν δεν υπάρχουν καθόλου φοιτητές καταγόμενοι από τον τέως Δήμο Μιδέας που να πληρούν τους προαναφερόμενους όρους, το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγγελοπούλειου Ιδρύματος, δύναται να επιλέξει υποτρόφους, με τους ανωτέρω όρους από άλλους Δήμους ή Κοινότητες.

Το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται για τους προπτυχιακούς φοιτητές στο ύψος των 2.000€, μοιρασμένο σε δύο δόσεις των 1.000€ ανά έτος. Για τους μεταπτυχιακούς, το ποσό ανέρχεται σε 5.000€, μοιρασμένο σε ισόποσες δόσεις, τόσες όσες είναι και τα αντίστοιχα εξάμηνα φοίτησης. Σε περίπτωση που τα δίδακτρα είναι λιγότερα, το ύψος της υποτροφίας αναπροσαρμόζεται στο ποσό κάλυψης των διδάκτρων.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση μέχρι τις 4-11-2022.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων