spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο- δίκη των 19| Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Ναύπλιο- δίκη των 19| Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Την Παρασκευή 7/10 δικάζονται σε δύο δίκες στα δικαστήρια Ναυπλίου 19 αγωνιστές που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία ενάντια σε πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας στο Άργος το 2017.

Οι τράπεζες και οι μνημονιακές κυβερνήσεις έβγαλαν στο σφυρί χιλιάδες ακίνητα μεταξύ των οποίων ακόμα και πρώτες κατοικίες ανθρώπων που αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους όχι από επιλογή ή επειδή ήταν «μπαταχτσήδες» αλλά εξαιτίας της ασφυκτικής οικονομικής κατάστασης που προκάλεσε η κρίση και η λιτότητα των μνημονίων από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Σήμερα η κατάσταση δεν είναι καλύτερη: Ο πτωχευτικός νόμος 4738/20 της ΝΔ αίρει ακόμα περισσότερο την προστασία της λαϊκής κατοικίας προς όφελος των τραπεζών ενώ 10.000 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου (που σύμφωνα με την ΑΑΔΕ χρωστούν πάνω από 90 δις) χαίρουν της προστασίας της κυβέρνησης της ΝΔ που προκλητικά έχει παύσει κάθε καταναγκαστική εκτέλεση εις βάρος τους.

Ταυτόχρονα ζούμε στην χώρα με το μεγαλύτερο στεγαστικό κόστος στην Ευρώπη και το χαμηλότερο ποσοστό του ΑΕΠ για πολιτικές στέγης! Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας, στο πετρέλαιο και την βενζίνη, στα βασικά αγαθά, στα ενοίκια και με τον πληθωρισμό να σπάει κάθε ρεκόρ κάνουν το κόστος ζωής δυσβάσταχτο.

Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η φτώχεια κι ο αυταρχισμός (υποκλοπές, πανεπιστημιακή αστυνομία, απαγόρευση διαδηλώσεων κτλ).Η απάντηση σε αυτήν την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική μπορεί να είναι μόνο μία: ενότητα και αγώνας!

Το μαζικό κίνημα που αναπτύχθηκε μπόρεσε πολλές φορές με τις κινητοποιήσεις του να ματαιώσει πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας. Οφείλουμε σήμερα να ξαναπιάσουμε το νήμα αυτών των αγώνων κάνοντας ξεκάθαρο ότι όσοι παλεύουν για την προστασία της περιουσίας του λαού δεν είναι μόνοι τους.

-ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

-ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ 19 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/10, 10:00 πμ

«ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ STOP» ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων