Κλείνει για οκτώ μήνες η Διώρυγα της Κορίνθου

Από τις 4 Ιουλίου μέχρι και χθες πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 6.000 διελεύσεις πλωτών

Κλειστή θα είναι από σήμερα το πρωί και για τους επόμενους οκτώ μήνες η Διώρυγα της Κορίνθου. Ύστερα από τρεις μήνες λειτουργίας, η διώρυγα κλείνει εκ νέου, όπως είχε προαναγγελθεί, προκειμένου να γίνει η επανεκκίνηση των εργασιών αποκατάστασης της δεύτερης φάσης. Στόχος της Ανώνυμης Εταιρίας Διώρυγας Κορίνθου είναι να ολοκληρωθεί η θωράκιση της διώρυγας μέχρι την έναρξη της επόμενης καλοκαιρινής περιόδου.

Σύμφωνα με την εταιρία, από τις 4 Ιουλίου μέχρι και χθες πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 6.000 διελεύσεις πλωτών, εκ των οποίων 501 διελεύσεις εμπορικής κατηγορίας, όπως φορτηγών πλοίων, δεξαμενόπλοιων και ρυμουλκών, και 5.500 διελεύσεις τουριστικής κατηγορίας, δηλαδή κρουαζιερόπλοιων, επαγγελματικών σκαφών αναψυχής και ιδιωτικών σκαφών αναψυχής.

Οι διελεύσεις στην τουριστική κατηγορία, στα κρουαζιερόπλοια, στα ιδιωτικά και τα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής ήταν αυξημένες σε ποσοστό 26%, 5% και 9%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 που η διώρυγα ήταν σε πλήρη λειτουργία. Τα πλωτά που πραγματοποίησαν διελεύσεις προήλθαν από 70 διαφορετικές χώρες.