spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑΞεκινούν κινητοποιήσεις οι αγρότες της Αργολίδας- κατηγορούν τον ΕΛΓΑ για εμπαιγμό

Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι αγρότες της Αργολίδας- κατηγορούν τον ΕΛΓΑ για εμπαιγμό

Σήμερα στα γραφεία της “ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ” ΑΕΣ, στην Πυργέλα Αργους, συγκεντρώθηκαν οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Αργολίδας, με αφορμή τα μεθοδευμένα πορίσματα του ΕΛΓΑ που αφορούν τον παγετό του Ιανουαρίου 2022.

Αποφασίστηκε ομόφωνα να προβούν σε κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους παραγωγούς σε διαμαρτυρία, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, στίς 9,οο π.μ. με προορισμό την Αντιπεριφέρεια Αργολίδας.

Η εκκίνηση θα γίνει στους Συνεταιρισμούς τους και η προσυγκέντρωση στην πλάστιγγα του Α.Σ. Δαλαμανάρας και να προσέλθουν με κάθε αγροτικό μέσο.

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ “ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΩΝ” ΕΛΓΑ

Στιγμές κρατικής παραφροσύνης βιώνουν οι αγροτες της Αργολίδας τίς τελευταίες ημέρες, καθώς καλούνται να επιστρέψουν τις “προκαταβολές” της αποζημίωσης πού έλαβαν απο τον ΕΛΓΑ τον Ιούνιο, για τον παγετό του Ιανουαρίου 2022.

Δέν υπάρχουν πραγματικά λόγια για να περιγράψουν την ανευθυνότητα του ΕΛΓΑ, αλλά και της κυβέρνησης, αναφορικά με το θέμα, καθώς οι “προκαταβολές” όπως δηλώνει και ο όρος, δίνονται όταν κάποιος έχει να λαμβάνει και υπόλοιπο.

Να ληφθεί υπόψη πως οι “προκαταβολές” υπολογίστηκαν αφού είχαν προηγηθεί εκτιμήσεις απο τον ΕΛΓΑ, για αυτό μάλιστα και μεσολάβησαν έξι μήνες απο τον παγετό μέχρις την πληρωμή τους.

Πέραν δε των εκτιμήσεων, έγινε αυτοψία στην πληγείσα περιοχή του (τότε) Υπουργού Α.Α.&Τ και του Προέδρου του ΕΛΓΑ και εκδόθηκε έκθεση απο την ΔΑΟΚ Αργολίδας.

Τί συνέβη λοιπόν τώρα, εννέα μήνες μετά τον παγετό και άλλαξαν αυτές οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ ;

Μήπως το γεγονός ότι δεν μπορούν να τεκμηριωθούν ενστάσεις εκ μέρους των παραγωγών καθώς έχουν εξαφανιστεί τα πειστήρια ;

Οπως και να έγινε το “μαγείρεμα”, πρόκειται για ένα μεγάλο εμπαιγμό των αγροτών, όπου για ζημιές πού ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ εκτίμησε τον Φεβρουάριο 2022 σε τριάντα εκατομμύρια ευρω, δόθηκαν προκαταβολές δέκα εκατομμυρίων ευρω και τώρα μεγάλο μέρος απο αυτές ζητείται να επιστραφεί.

Καταγγέλουμε την διαδικασία και καλούμε τον Υπουργό Α.Α&Τ. να επέμβει άμεσα για την αποκατάσταση της προκλητικά εξόφθαλμης αδικίας πού υφίστανται οι αγρότες της Αργολίδας.

ΖΗΤΑΜΕ από το Δ.Σ. του ΕΛΓΑ, να πάρει απόφαση πού θα καθορίζει το ελάχιστο ύψος αποζημίωσης στο 70% , όπως είχε εκτιμηθεί απο την ΔΑΟΚ Αργολίδας και συμφωνήθηκε στην συνάντηση με τους φορείς και τον Υπουργό.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

“ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ” ΑΕΣ, ΕΑΣΑ , Α,Σ, ΚΟΥΡΤΑΚΙΟΥ, Α.Σ. ΗΡΑΣ, Α.Σ.ΠΥΡΓΕΛΑΣ,Α.Σ. ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑΣ, Α.Σ. ΑΤΡΕΑΣ, Α.Σ. ΝΕΑΣ ΤΙΡΥΝΘΑΣ “ΠΗΓΑΣΟΣ”, Α.Σ. ΠΕΡΣΕΑΣ, Α.Σ. ΑΝΥΦΙΟΥ, Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ, Α.Σ. ΣΚΑΦΙΔΑΚΙΟΥ , Α.Σ. ΑΡΓΟΛΙΚΟΥ, Α.Σ. ΛΑΛΟΥΚΑ, Α.Σ. ΗΛΙΟΣ , Α.Σ. ΑΣΙΝΗΣ, Α.Σ. ΗΡΑΙΟΥ , Α.Σ. ΝΕΟΥ ΗΡΑΙΟΥ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων