spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝΑΥΠΛΙΟ | Εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής στον Ι. Καποδίστρια

ΝΑΥΠΛΙΟ | Εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής στον Ι. Καποδίστρια

Εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής στον Πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια και των Ευεργετών του Δήμου Ναυπλιέων.

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και το Ναυπλιακό Ίδρυμα “Ιωάννης Καποδίστριας” διοργανώνουν στην πόλη του Ναυπλίου το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 τις Ετήσιες Εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής στον Πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια.

Tις φετινές εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν ο Σύλλογος «Αρματωμένοι Μωραΐτες-Στάικος Σταϊκόπουλος Ναύπλιο 1822» και η Ομοσπονδία Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής “Ιωάννης Καποδίστριας”.

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων Μνήμης θα πραγματοποιηθεί στο Βουλευτικό η παρουσίαση του Επετειακού, Συλλογικού Τόμου: «Ιωάννης Καποδίστριας, Διεθνείς Θεσμικές και Πολιτικές Προσεγγίσεις (1800-1831)» από το Δήμο Ναυπλιέων και το Νομικό Πρόσωπο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» σε συνεργασία με το Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών, Καθ. Ηλία Κρίσπη & Δρ. Α. Σαμαρά-Κρίσπη.

Ενώ την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, το πρωί, στον Ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα θα τελεστεί Επιμνημόσυνη δέηση και πάνδημο Μνημόσυνο στην μνήμη του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και των Ευεργετών του Δήμου Ναυπλιέων.

Οι Ευεργέτες – Δωρητές του τόπου μας είναι: Χάρολντ Μακ. Γκάσκιν, Άννα και Ιωάννης Ιατρού, Νικόλαος και Ευγενία Ιατρού, Τάκης Ιωαν. Καράπαυλος, Βασίλειος και Καίτη Κοντολέων, Δημήτριος Μανουσάκης, Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος, Μαρία Κων. Ράδου, Αναστάσιος Σταματιάδης, Ιωάννης και Ουρανία Σκούμπη.

Ο Δήμος Ναυπλιέων τιμά για μια ακόμη χρονιά τη μνήμη του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια  του ευπατρίδη της πολιτικής που με την ευφυΐα του και την διοικητική του ικανότητα συνέβαλε στη δημιουργία και στη θεμελίωση του Σύγχρονου Ελληνικού Κράτους από εδώ στο Ναύπλιο την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος.

Παράλληλα όμως τιμούμε την αγαθοεργία, την ευεργεσία και την ανιδιοτελή προσφορά των δωρητών του τόπου μας οι οποίοι ήταν  ξεχωριστά και φωτισμένα πρόσωπα, τα οποία με την οικονομική τους ευμάρεια συνέδραμαν αποφασιστικά ώστε ο δήμο μας να ανταποκριθεί στις πολλές και ποικίλες ανάγκες των δημοτών του.

Τους ευχαριστούμε για όλα όσα έκαναν.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων μνήμης έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Ώρα : 19.30 Βουλευτικό

Παρουσίαση Επετειακού, Συλλογικού Τόμου : «Ιωάννης Καποδίστριας , Διεθνείς Θεσμικές και Πολιτικές Προσεγγίσεις ( 1800- 1831 ) »

Συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπλιέων με το Ίδρυμα «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» και το Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών, Καθ. Ηλία Κρίσπη & Δρ. Α. Σαμαρά-Κρίσπη

Ο συντονισμός της εκδήλωσης θα γίνει από τις Δρ. Αναστασία Σαμαρά – Κρίσπη και την Δρ. Σοφία Μωραΐτη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

ΩΡΑ: 10:30

Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Ναυπλίου.

ΩΡΑ: 11.00

Κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Πρώτου Κυβερνήτη στην Πλατεία Καποδίστρια

Ομιλία από τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ναυπλιέων «Ιωάννης Καποδίστριας», κ. Κωνσταντίνο Χελιώτη.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων