spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΛΑΚΩΝΙΑΕπίσκεψη Αραχωβίτη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας

Επίσκεψη Αραχωβίτη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας

Την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, μαζί με τον Περ. Λαμπρινό, μέλος της Ν.Ε Λακωνίας του #ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντηθήκαμε με το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας και συζητήσαμε μαζί τους θέματα που αφορούν στην υπηρεσία, με έμφαση στη διαθεσιμότητα σε ανθρώπινο δυναμικό, υλικοτεχνικές υποδομές και οχήματα.

Ιδιαίτερα συζητήθηκε το πρωτοφανές γεγονός των μηδενικών έκτακτων μεταθέσεων. Από τις 9 τακτικές μεταθέσεις, αναμένεται να μην γίνουν όλες αποδεκτές και να μην ενισχυθεί η Λακωνία ούτε με τον μικρό αριθμό των εννέα στελεχών. Αυτές οι απώλειες για πρώτη φορά δεν αναπληρώνονται από έκτακτες, ενώ υπάρχουν αστυνομικοί που επιθυμούν να ενισχύσουν τη δύναμη της Λακωνίας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Β. Τσιγαρίδη, κατά την οποία συζητήθηκαν κι άλλα θέματα, όπως οι επιτυχίες της Αστυνομικής Δ/νσης Λακωνίας, η #παραβατικότητα και η υποτροπή σε πολλές αξιόποινες πράξεις.

Οι συναντήσεις έγιναν σε εξαιρετικό κλίμα, και επιβεβαιώθηκε η διαχρονικά καλή θεσμική συνεργασία, που είχε ως αποτέλεσμα:

Την κατάργηση του απαρχαιωμένου θεσμού της «εντοπιότητας».
Την ενίσχυση της δύναμης στη Λακωνία κατά 44 άτομα (καθαρή αύξηση 27) από το 2015 έως το 2019.
Την ενίσχυση με αυτοκίνητα τύπου 4Χ4.

Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε, όπως κάναμε και κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μια Ελληνική Αστυνομία κοντά στον πολίτη, με αναβαθμισμένη εκπαίδευση και σύγχρονες επιχειρησιακές δυνατότητες, που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής μας και στις ανάγκες της κοινωνίας. Μια Αστυνομία που επενδύει στην πρόληψη και όχι μόνο στην καταστολή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων