Πάτρα|Στη “φάκα” της ΕΛΑΣ 60χρονη που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Συνελήφθη, το βράδυ του Σαββάτου, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, μία γυναίκα, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για απάτη.

Ειδικότερα το απόγευμα του Σαββάτου, άγνωστος δράστης τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη, προσποιούμενος γιατρό και με το πρόσχημα της εμπλοκής του παιδιού της σε σοβαρό ατύχημα, το οποίο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, της απαίτησε 35.000 ευρώ και κοσμήματα, συνολικής αξίας 20.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφτούν τα έξοδα του χειρουργείου, χωρίς ωστόσο η παθούσα να πειστεί από τα λεγόμενα του.

Στη συνέχεια η συλληφθείσα, μετέβη στην οικία της ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία πέταξε από το μπαλκόνι της οικίας της, μια τσάντα που περιείχε το υποτιθέμενο συμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης εντόπισαν την κατηγορούμενη στην οικία της παθούσας και την συνέλαβαν.

Είχαν διαπράξει άλλες τρεις άπατες σε βάρος ηλικιωμένων

Σε σωματικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στην κατηγορούμενη βρέθηκε στη κατοχή της και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ, δυο κινητά τηλέφωνα και ενδύματα που κατασχέθηκαν ως πειστήρια.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας από την 14/9/2022 έως την 15/9/2022, διέπραξαν ακόμα τρεις απάτες (εκ των οποίων δυο απόπειρες), σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, κατά τις οποίες αφαίρεσαν από μια ηλικιωμένη το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν συνολικά 130.000 ευρώ.

Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής οργάνωσης επισημαίνεται ότι, τα μέλη της τηλεφωνούσαν στις ηλικιωμένες γυναίκες, προσποιούμενοι τους γιατρούς και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό, απαιτούσαν χρήματα προκειμένου να υποβληθούν οι τελευταίοι σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.