Στην έκθεση «Agrotica» οι αγρότες της Λακωνίας

Με επιδότηση από το Δίκτυο Δ. Σπάρτης και Ευρώτα

Στο πλαίσιο των καταστατικών του σκοπών για την ενίσχυση και υποστήριξη των αγροτών, τo Δίκτυο Ανάπτυξης και Συνεργασίας των Δήμων Σπάρτης & Ευρώτα θα συνδράμει οικονομικά τη συμμετοχή των παραγωγών του νομού στην 29η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων Εξοπλισμού & Εφοδίων «Agrotica», που θα διεξαχθεί από 20 έως 23 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η επιδότηση από πλευράς Δικτύου θα αφορά κάλυψη μέρους των εξόδων για τη μεταφορά και τις δυο διανυκτερεύσεις για την επίσκεψη στην έκθεση.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξειδικευμένη έκθεση στον τομέα των γεωργικών μηχανημάτων εξοπλισμού και εφοδίων των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Μεσογείου και μία από τις πέντε σημαντικότερες εκθεσιακές διοργανώσεις του πρωτογενούς τομέα στην Ευρώπη.

Η φετινή διοργάνωση θα επικεντρωθεί στη δυναμική που έχει παρουσιάσει ο πρωτογενής τομέας, ανταποκρινόμενος αποτελεσματικά στις προκλήσεις της πανδημίας, στα Σχέδια Βελτίωσης που αλλάζουν το «πρόσωπο» της γεωργίας και στις τελευταίες καινοτομίες στο αγροτικό πεδίο.

Ο σκοπός της αποστολής είναι να ενημερωθούν οι αγρότες για όλο το φάσμα της αγροτικής επιχειρηματικότητας. Στους τομείς περιλαμβάνονται τα γεωργικά μηχανήματα, οι εξοπλισμοί και τα εφόδια, οι νέες τεχνολογίες και οι εξειδικευμένες υπηρεσίες αλλά και τα κλαδικά μέσα επικοινωνίας.

Οι επιχειρήσεις- παραγωγοί που επιθυμούν να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του Δικτύου, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 10/10/2022 στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο spartanetwork2020@gmail.com. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην πρόεδρο του Δικτύου, Μπέσσυ Πολυζωγοπούλου, και στο τηλέφωνο 6946505482.